Hakkınızın mücadelesi için haydi kadınlar meydana

Hakkınızın mücadelesi için haydi kadınlar meydana

Kırıkkale Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamaya hazırlanıyor. Kadınlar, emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz diyerek 8 Mart'ta Cumhuriyet Meydanında buluşacaklar.

PROGRAMA DESTEK VERENLER

Programa Eğitim Sen Kırıkkale Kadın Meclisi, SES İl Temsilciği Kadın Meclisi, BESL İl Temsilciği Kadın Meclisi, Petrol İş Sendikası Kadın Komisyonu, Tüm Emekli Sen Kırıkkale Şubesi Kadın Komisyonu, Tüm Emekliler Derneği Kırıkkale Şubesi Kadın Komisyonu, Alevi Derneği Kırıkkale Şubesi Kadın Komisyonu ve CHP İl Başkanlığı Kadın Kolları destek veriyor.

BİR GÜN ÖNCE CADDELERİ DOLAŞACAKLAR

Platform kadınları 7 Mart günü ise Kırıkkale’nin Cadde ve sokaklarını dolaşarak broşürler eşliğinde kadınları 8 Mart saat 15.00’da Cumhuriyet Meydanı’na davet edecekler. 8 Mart’ta, hem erkek egemen şiddet sarmalına karşı yükselen isyan hem de eşitlik, özgürlük mücadelesiyle alanlarda olacaklarını belirten Kırıkkale Kadın Platformu Başkanı Necla Büyükyıldız, Özgecan için yapılan eylemlerde “Yasta Değil, İsyandayız” diyen kadınlar; barış, adalet, özgürlük ve eşitlik için aynı halaya katılacak, aynı türküyü söyleyecek, aynı alanları dolduracak.”dedi.

MÜCADELE EDİYORUZ

Büyükyıldız “Ailede, sokakta, işyerinde, okulda erkek egemen sisteme karşı mücadelemiz devam ediyor. Kadınlar olarak bu sene de taleplerimizi kolumuza takıp, özgürlüğün yolunda yürüyoruz. Biz kadınları paketler ile esnek ve güvencesiz çalışmaya mahkûm etmek isteyen, sokakları yasaklayıp eve hapsetmek isteyen, ne giyeceğimize, kaç çocuk doğuracağımıza kadar bedenimiz üzerinde tahakküm kurmaya çalışan, kadın katliamlarını meşrulaştırıp tacizci ve tecavüzcüleri koruyan erkek egemen sistem ve AKP zihniyetine karşı kadınların türkülerini söylüyor, özgürlük halaylarımızı çekiyoruz. Emeğimize, bedenimize, sahip çıkmak için mücadele etmeye devam ediyoruz.”diye konuştu.

YAŞASIN 8 MART

Büyükyıldız, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kamu Çalışanı, İşçi, Ev Kadını, İşsiz, Öğrenci Tüm Kadınların Ortak Talepleri Olan; 8 Martın tatil edilmesi için, Kadını aile içerisinde tanımlayan değil, kadını birey olarak kabul eden ve eşitlikçi, özgürlükçü düzenlemeler için, Tam zamanlı, kadrolu ve eşit haklarla çalışmak için, Doğum izni değil, ebeveyn izni için, 7/24 açık, kamusal, ücretsiz, erişilebilir kreşler için, Kadın Cinayetlerinin son bulması için, Şiddetin her türlüsüne karşı İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için, Sokaklarda katledilmemize neden olacak İç Güvenlik Yasası Tasarısının geri çekilmesi için, Barış, adalet, eşitlik ve özgürlük için, 8 Mart’ta sokakları, alanları kadın rengine boyamak, taleplerimizi birlikte daha güçlü haykırmak için tüm kadınları alanlarda birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Tüm kadınları, 8 Mart Pazar günü saat 15.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda buluşmaya, sözümüzü birlikte söylemeye çağırıyoruz. Yaşasın Kadın Dayanışması! Yaşasın 8 Mart!”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ