Hainler yine yüreğimizi yaktı:7 şehit 63 asker yaralı

Hainler yine yüreğimizi yaktı:7 şehit 63 asker yaralı

Bingöl-Muş karayolunda seyir halinde olan askeri konvoy, Kardeşler köyü mevkisinde teröristlerin saldırısına uğradı. Patlamada 7 askerin şehit olduğu 63 askerin de yaralandığı açıklandı. Yaralı askerlerin ise çoğunun durumunun ağır olduğu bildirildi.

ROKETATARLI SALDIRI

Bingöl`de PKK`lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen asker sayısı 7 oldu. Saldırıda 63 asker de yaralandı. Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, görev izni, sağlık izni ya da yasal izin dönüşü Muş ve Van istikametindeki birliklerine katılmak üzere Elazığ`da toplanan 200 sivil silahsız askerin, 3 otobüs, 1 midibüs, 1 minibüs ve kendilerine Elazığ ve Bingöl jandarma birliklerinden refakat eden 10 zırhlı araç olmak üzere toplam 15 araçla Muş istikametine seyir halinde iken saat 12.30`da roketatarlı saldırıya uğradığını açıkladı.

YARALILAR SEVK EDİLDİ

Vali Güvençer, Bingöl-Muş karayolu 15. kilometre Kardeşler köyü mevkiinde gerçekleşen saldırıda 7 askerin şehit düştüğünü, 63 askerin de yaralandığını aktardı. Yaralı askerlerden 7`sinin durumunun ağır olduğunu bildiren Güvençer, "Dilerim yaralılardan ilave kayıplarımız olmaz." diye konuştu. Vali Güvençer, yaralıların Bingöl`ün yanı sıra Erzurum, Elazığ ve Malatya`daki hastanelere sevk edildiğini kaydetti. Valilik kaynaklarından alınan bilgiye göre; Bingöl`deki askeri konvaya düzenlenen saldırıda şehit sayısının 7 olduğu, 63 yaralının olduğu bildirildi Valinin son açıklamasına göre vurulan konvoy izinden dönen askerleri taşıyordu. 3 araç vardı ve askerlerin tamamı silahsız ve sivildi. Olay yeri civarında hava destekli operasyon başlatılırken, hastanedeki yaralılar için Bingöl Belediyesi`nin hoparlörlerinden kan ihtiyacı anonsu yapılıyor.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ