Hafizeler Nur Camiinde Yarıştı

Hafizeler Nur Camiinde Yarıştı

YARIŞMA KIRIKKALE´DE YAPILDI AMA KIRIKKALE´DEN HİÇBİR HAFİZE DERECEYE GİREMEDİ

YARIŞMA KIRIKKALE´DE YAPILDI AMA KIRIKKALE´DEN HİÇBİR HAFİZE DERECEYE GİREMEDİ

Hafizeler Nur Camiinde Yarıştı

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 8. Türkiye Kadın Din Görevlileri Hafızlık Final Yarışması 27 Ağustos 2016 Cumartesi günü öğle namazını müteakip Kırıkkale Nur Camiinde yapıldı. Yarışmada birinciliği Bolu Bölgesinden Gülsen Sezer, ikinciliği Kocaeli Bölgesinden Fatma Bayat, üçüncülüğü de Konya Bölgesinden Mine Gürses kazanırken, Kırıkkale Bölgesinden hiçbir Hafize´nin dereceye girememesi dikkat çekti.

SEKİZİNCİSİ DÜZENLENDİ

Sekizincisi düzenlenen yarışmaya, ülke genelinde yapılan il ve ilçe yarışmalarında bölge birincisi olan İstanbul, Ankara, Erzurum, Mardin, Giresun, Kahramanmaraş, Konya, Tekirdağ, Afyonkarahisar ve Bingöl´den 10 Hafize kadın din görevlisi katıldı. Yarışmanın jüri üyeliğini Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal başkanlığında, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ramazan Aran, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygun, 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Şahin Aynur ve Ankara İl Vaizi Ayşe Bayraktar Barış´tan oluşan bir komisyon yaptı.

3 FARKLI SORU SORULDU

Yarışmada Birinciliği Bolu Bölgesi´nden Gülsen Sezer kazandı. Sezer, Çankaya´da bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kız Kur´an Kursunda Öğretici olarak görev yapıyor. İkinci olan Fatma Bayat, Tekirdağ Malkara´da bulunan İbribey Köyü Kur´an Kursu Öğreticisi olarak görev yapıyor. Konya Bölgesinden katılarak üçüncülüğü elde eden Mine Gürses ise Konya Karatay´da bulunan Hale Kız Kur´an Kursu Öğreticisi. Yarışma öncesi ve sonrası Kur´an ziyafetinin verildiği yarışmada, Hacı Abdullah İpekçi Hafızlık Yatılı Kız Kur´an Kursu öğrencileri tarafından ilahiler okundu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal yarışma öncesi yarışmanın kurallarını dinleyicilere aktardı. Her yarışmacıya 3 farklı soru sorulacağını, bunlardan birincisi, sayfa içerisinde; ikincisi sayfa geçişiyle ilgili; üçüncüsü de sure geçişiyle ilgili olduğunu belirtti.

MÜFTÜ, KIRIKKALE´DEKİ KUR´AN KURSLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

İl Müftüsü Bekir Gerek yarışmadan önce yaptığı konuşmada Kırıkkale ilindeki hafızlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. 2 Erkek ve 1 Kız Hafızlık Kur´an Kursu bulunduğunu 140 öğrencinin hafızlık yaptığını ve 200 kişilik 4. Hafızlık Kur´an Kursunun yapımına başlandığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: ?8. Türkiye Kadın Din Görevlileri Hafızlık Final Yarışmasının Kırıkkale´de yapılmasından dolayı İl Müftülüğü ve Kırıkkaleliler olarak büyük bir mutluluk duyduğumuzu ve sizleri Kırıkkale´de ağırlamaktan onur duyduğumuzu bildirmek isterim. Ayrıca siz değerli hanımefendilerin dinleyici olarak yarışmaya katılımlarınızın bizleri ziyadesiyle memnun ettiğini bildirmek istiyorum.  Katılımlarınızdan dolayı sizlere ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.?



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı