Hafızalardan silinmeyecek

Hafızalardan silinmeyecek

İkmal Yüzbaşı Serdar Koparan, Atatürk'ün kalplerden silinmeyecek hatıralar bıraktığını ve Atamızın emaneti cumhuriyetin yılmaz savunucuları olacaklarını söyledi. Koparan, Türkiye Cumhuriyeti'nin; Atatürk'ün izinde tam bağımsız şekilde ilelebet sürdürülece

 

09.05’DE HAYAT DURDU

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurcusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde Kırıkkale`de de düzenlenen törenlerle anıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenkler konulurken, daha sonra saat 09.05’te 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilen bayrak, yarıya indirildi.

 

ANITA ÇELENK KONULDU

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Vali Ali Kolat başta olmak üzere, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, birim amirleri, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törene katılan protokol üyeleri Atatürk Anıtına çelenklerini sundular.

 

ATATÜRK`ÜN ASKERİ KİŞİLİĞİNİ ANLATILDI

Daha sonra Kültür Merkezi`nde düzenlenen etkinlikte İkmal Yüzbaşı Serdar Koparan tarafından ‘Atatürk`ün Son Zamanı’ anlatıldı. Akgül, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 75’inci yıl dönümü münasebetiyle anma törenleri düzenliyoruz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Bilindiği üzere Millet olmanın en önemli özelliklerden biri kederde ve kıvançta bir olmak, ortak değerler etrafında birlikte hareket etmektir” dedi.

 

İDEALLERİ YAŞATILIYOR

Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Rafet Metin ise ‘Atatürk Liderliği’ konulu konuşma yaptı.  Açıkgöz, Atatürk`ün Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluş safhasına ve akabinde yaptığı çalışmaları, sonraki gelişmeleri ve ebediyete intikaline kadar geçen süreçteki safhaları anlatarak o günlerden örnekler verdi ve günümüzdeki sonuçlarını anlattı. Açıkgöz, Atatürk’ün, dünya liderleri tarafından örnek alındığını ve ideallerinin hala bazı ülkelerde yaşatıldığını söyledi.

 

ÖĞRENCİLERİN MÜTHİŞ ORATORYOSU

Kırıkkale Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından ‘Atatürk’ adlı oratoryo ve Atatürk`ün sevdiği türküler ile şarkılar seslendirildi. Öğrencilerin büyük bir özveri ile sahnelediği oyunlar izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Program sonunda Kırıkkale Valisi Ali Kolat ``Atatürk ve Kurtuluş Savaşı`` oratoryosunda oynayan öğrencileri tebrik ederek hatıra fotoğrafı çekindiler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü