Hacılar Belediye Başkanı`nın Öldürülmesi Davası

Hacılar Belediye Başkanı`nın Öldürülmesi Davası

Kırıkkale`nin Hacılar beldesinin eski Belediye Başkanı Memduh Bodur`un öldürülmesiyle ilgili açılan davada sanık Bülent Koyuncu`nun, "tasarlayarak öldürmek", 4 sanığın ise "Koyuncu`yu bu suça azmettirmek" suçlamasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kırıkkale`nin Hacılar beldesinin eski Belediye Başkanı Memduh Bodur`un öldürülmesiyle ilgili açılan davada sanık Bülent Koyuncu`nun, "tasarlayarak öldürmek", 4 sanığın ise "Koyuncu`yu bu suça azmettirmek" suçlamasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. Hacılar Belediye Başkanı Bodur`un Mart 2010`da öldürülmesiyle ilgili, 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Emre Yönder, Mehmet Çengel, Erdal Erdoğan, Cengiz Erdoğan, Bülent Koyuncu, tutuksuz sanık Harun Deniz ile sanık ve müşteki avukatları katıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Belediye Başkanı Bodur`un, 11 Mart 2010`da, Bülent Koyuncu tarafından 6 el ateş edilerek öldürüldüğünü kaydeden Bayındır, Bodur`un, görevi nedeniyle sanıkların da içinde yer aldığı birçok kişiyle arasında husumet bulunduğunu ifade etti.

Bodur`un ölümü halinde belediye başkanı olmayı amaçlayan sanık Erdal Erdoğan ile kardeşi sanık Cengiz Erdoğan ve Mehmet Çengel`in, Bodur`u öldürmesi karşılığında Oğuz Gündoğdu`ya 400 bin lira para teklif ettikleri ve silah sağladıklarını anlatan Bayındır, ancak Gündoğdu`nun bunu yapamayacağını sanıklara söylediğini, ardından bunu Bodur`a anlattığını ve sonrasında jandarmaya tanık olarak ifade verdiğini kaydetti. Bunun üzerine Gündoğdu ile Erdoğan kardeşler ve Çengel arasında husumet başladığını belirten Bayındır, sanıkların Gündoğdu ve ailesini tehdit ettiğini ve Gündoğdu`nun kullandığı araçla kaza yapmasına sebep olduklarını bildirdi.

Sanıkların bu kez Bodur`u, para karşılığında Abdurrahman Arslan`a öldürtmek istediklerini kaydeden Bayındır, ikna olan Arslan`ın Kırıkkale`ye gittiğini söyledi. Bodur`un bulunduğu kuaförün önüne giden Arslan`ın, korkarak öldürme eylemini gerçekleştiremediğini belirten Bayındır, bu defa da diğer sanıklarla Arslan arasında husumet başladığını söyledi. Sanıklar Emre Yönder, Mehmet Çengel ve Cengiz Erdoğan`ın Ankara`ya gelerek, Arslan`ı dövdüklerini ve "Ya adamı vuracaksın, ya biz seni vuracağız. Tabancayı ve parayı da vereceksin" dediklerini anlatan Bayındır, sanık Yönder`in, Arslan`ın ailesini rahatsız etmeyi sürdürmesi üzerine de sanık Akif Arslan`ın, Yönder`i bıçakla yaraladığını kaydetti.

Abdurrahman Arslan ve Oğuz Gündoğdu`nun Bodur`u öldürememesi üzerine sanıklar Erdal Erdoğan, Cengiz Erdoğan, Emre Yönder ve Mehmet Çengel`in, bu kez maktulle husumeti olan Harun Deniz, Ayhan Tuncel ve Bülent Koyuncu ile irtibata geçtiklerini ifade eden Bayındır, sanıkların, Bodur`un ölümü halinde Erdal Erdoğan`ın belediye başkanı olacağını ve bu durumda kendilerine menfaat temin edeceklerini söylediklerini vurguladı.

Deniz, Tuncel ve Koyuncu`nun, Bodur`un öldürülmesi konusunda ikna olduğunu bildiren Bayındır, yapılan plan doğrultusunda olay günü Tuncel ve Deniz ile Kırıkkale`ye gelen Bülent Koyuncu`nun, Yenidoğan Mahallesi Bankalar Caddesi`ndeki bir işyerinin giriş kapısı önüne gelerek, burada bulunan Bodur`a arkasından 6 el ateş ettiğini belirtti.

Bayındır, "Sanıklar Erdal Erdoğan, Cengiz Erdoğan, Mehmet Çengel ve Emre Yönder`in azmettirmesi ve diğer sanıklar Ayhan Tuncel ve Harun Deniz`in maktulün bulunduğu yeri göstermesi, teşvik etmesi ve suç işleme kararını kuvvetlendirmesi sonucu, sanık Bülent Koyuncu`nun Memduh Bodur`u öldürdüğü anlaşılmıştır" dedi.

Sanıklar arasında Bodur`un öldürülmesi konusunda birliktelik ve ilişki bulunduğunu belirten Bayındır, ancak sanıkların eylemlerinin devamlılık arz etmediğini, birden fazla suç işlemek amacıyla bir araya gelmediklerini, aralarındaki ilişkinin "örgütten değil, iştirak iradesinden kaynaklandığını" ifade etti. Bayındır, bu sebeplerle, sanıkların "suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçlamalarından beraatlerini istedi.

Sanık Bülent Koyuncu`nun "tasarlayarak, yaptığı kamu görevinden dolayı kasten öldürme" suçlamasından; sanıklar Emre Yönder, Mehmet Çengel, Erdal Erdoğan ve Cengiz Erdoğan`ın "Koyuncu`yu bu suça azmettirmek" suçlamasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını isteyen Bayındır, sanıklar Ayhan Tuncel ve Harun Deniz`in ise "suçun işlenmesine yardım ettikleri" gerekçesiyle 15`er yıldan 20`şer yıla kadar mahkumiyetlerini talep etti.

Sanık Abdurrahman Arslan`ın, "tasarlayarak, yaptığı kamu görevinden dolayı kasten öldürme" eyleminden, icra hareketlerine başlamadan, gönüllü olarak vazgeçmesi ve bununla ilgili olarak ihbarda bulunması, sanık Mevlüt Karayel`in ise mahkumiyetine yeterli delil bulunmaması nedeniyle beraatini isteyen Bayındır, sanıklar Emre Yönder, Mehmet Çengel, Erdal Erdoğan, Cengiz Erdoğan ve Bülent Koyuncu`nun "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçlarından ayrıca cezalandırılması talebinde bulundu.

Sanık Salih Tanrıverdi`nin ise "ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçlamasından beraatini isteyen Bayındır, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamını talep etti. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verdi. Sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki savunmaları, müdahiller ve avukatlarına ise bu konudaki beyanlarını hazırlamaları için süre verilmesini kararlaştırılarak, duruşma ertelendi.




1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama