Hacı Taşan anılacak

Hacı Taşan anılacak

TAŞAN KARDEŞLER EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANIYOR

Hacı Taşan anılacak

Muharrem Ertaş´ın çırağı, bozkır türkülerinin ustası merhum Hacı Taşan, vefatının 35. Yıl dönümünde 7-8-9 Mart tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

7-8-9 MART TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK

53 yıllık ömründe sayısız esere imza atan, TRT repertuarlarına girecek kadar birçok eseri dile getiren merhum Hacı Taşan için. Yıl dönümünde 7-8-9 Mart tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

TAŞAN KARDEŞLER EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANIYOR

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale Üniversitesi, Keskin Kaymakamlığı, Keskin Belediyesi ve Hacı Taşan Kültür Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenecek etkinlikte büyük emeği olan Taşan Kardeşler de programa en iyi şekilde hazırlanıyor. Kur´an-ı Kerim´den ayetlerin de okunacağı etkinlikte, Taşan´ın Kırıkkale ve Keskin´e kazandırdığı önemli kültür mirası ön planda tutulacak.

İŞTE ANMA PROGRAMI

7 Mart saat 10.00´da başlayacak programda ilk olarak Köprü köyünde Hacı Taşan Ormanı kurulacak. 8 Mart saat 10.00-12.00 arasında Kültür Müdürlüğü tarafından Hacı Taşan Konferansı, Kırıkkale Üniversitesi saat 14.00-15.00 Hacı Taşan Konferansı Keskin Meslek Yüksekokulu 13.30-14.30 arasında Hacı Taşan Konferansı 9 Mart saat 19.00´da ise Keskin´de bulanan Hacı Taşan Kültür Merkezi anma etkinlikleri devam edecek.

HABER MERKEZİ



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı