Hacı Taşan anılacak

Hacı Taşan anılacak

MERHUM HACI TAŞAN İÇİN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ NEDENİYLE ETKİNLİK DÜZENLENECEK

MERHUM HACI TAŞAN İÇİN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ NEDENİYLE ETKİNLİK DÜZENLENECEK

Hacı Taşan anılacak

Keskin Kaymakamı Muammer Köken, Keskin´in tarihi yapısını anlatan ve bu misyona göre hareket eden sanatçıların önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Kırıkkale´nin önemli sanatçılardan olan Hacı Taşan´ın ölüm yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenlenecek. Hacı Taşan Kültür Merkezi´nde önümüzdeki hafta içerisinde yapılması planlanan etkinlik hakkında Keskin Kaymakamı Muammer Köken, Taşan Kardeşler ile bir araya geldi. Köken, Keskin´in tarihi yapısına katkı sunan ve bu misyona göre hareket eden sanatçıların önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

KUŞAKTAN KUŞAĞA GEÇEN SANAT

Kuşaktan kuşağa geçen sanatçılık mesleğini icra eden Hacı Taşan´ın ailesinin de bu sanatçılık mesleğini icra ettiğini ve ilçede ki sanat kültürünü devam ettirdiğini hatırlattı. İlçelerinin tarihi bir yapısı olduğunu belirten Köken, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Keskin´in değerlerine, simgelerine sahip çıktıklarını kaydetti. Keskin halkının sıcakkanlı olduğunu söyleyen Köken, ilk geldiği günden bu yana kendisine yol gösteren vatandaşlara teşekkür ettiğini belirtti.

9 MART PERŞEMBE GÜNÜ

9 Mart Perşembe günü yapılması planlanan etkinlik hakkında bilgi veren Taşan Kardeşlerden Duran Taşan, ?Bozkır türkülerinin ustası olan merhum Hacı Taşan´ı anmak için program düzenleyeceğiz. Kur´an-ı Kerim ve duaların ardından şehrimizin ileri gelen yöneticileriyle birlikte ustamız Taşan´ın türküleriyle etkinlik gerçekleştireceğiz. Bütün Kırıkkale halkını etkinliğimize bekleriz? dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı