Hac-Umre organizasyonu TL üzerinden yapılacak

Hac-Umre organizasyonu TL üzerinden yapılacak

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI MEHMET GÖRMEZ KIRIKKALE´DE TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI MEHMET GÖRMEZ KIRIKKALE´DE TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Hac-Umre organizasyonu TL üzerinden yapılacak

Temel atma ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kırıkkale´ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, dolar yerine Türk Lirası kullanımı çağrısı ile ilgili hac ve umre organizasyonlarının TL üzerinden yapılması konusunda çalışma yaptıklarını söylerdi Görmez ?Umre başladığı için belki bir kısmı mümkün olmayabilir ama hac için şimdiden arkadaşlarımız hazırlıklarını o şekilde yapacaklardır? dedi.

CUMA HUTBESİNİ OKUDU, CUMA NAMAZINI KILDIRDI

Çeşitli ziyaret ve temel atma törenine katılmak üzere Kırıkkale´ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ilk olarak Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz´ı makamında ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Görmez´e ziyareti anısına Vali Haktankaçmaz tarafından tablo hediye edildi. Karşılıklı hediyeleşmelerin ardından Nur Camii külliyesine geçen Görmez, yapımında büyük emeği bulunan Nur Camiinde hutbe okudu, Cuma namazı kıldırarak 2 yıl önce vermiş olduğu sözü yerine getirdi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez Osmangazi Mahallesi Malazgirt Bulvarı üzerinde bulunan Hafızlık Bölge Yatılı Kur´an Kursu temel atma törenine katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Vali Haktankaçmaz ve diğer yetkililerle birlikte son olarak Yahşihan bölgesinde yapılması planlanan külleye için arazi incelemesinde bulundu.

BAŞKANA ÇİÇEKLİ KARŞILAMA VE TEŞEKKÜR

Valilik ziyaretinde Görmez´i çiçek vererek karşılayan Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ?Diyanet işleri başkanımız bizlere söz vermişlerdi. Yoğun programları arasında bugün ilimizi ziyaret ediyorlar. Bugün kendisinin de çok büyük emeklerinin olduğu Nur camiinde vatandaşlarımızla bir araya gelerek Cuma namazı kıldıracaklar. Ondan sonra da yine ilimizde büyük bir yatırım özelliğini taşıyan yatılı bölge Kur´an Kursu temel atma törenine katılacak. Bu ziyaretlerinden ötürü, İlimize çok büyük emekleri geçen Sayın Diyanet İşleri Başkanımıza teşekkür ediyorum.  Yahşihan bölgesinde yapılması planlanan sadece cami değil bir külliye şeklinde inşa edilmesi planlanan yere Diyanet İşleri Başkanımızla birlikte bakacağız. Bu konuda da sayın başkanımızın yardımlarını talep edeceğiz. Kendilerine şimdiden şükranlarımızı sunuyorum? diye konuştu.

VERMİŞ OLDUĞUMUZ SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRİYORUZ

Sözlerine Kırıkkalelilerin cumasını tebrik ederek başlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de yaptığı konuşmasında ?Ben Kırıkkale´ye 2 yılı geçmiş bir sözüm vardı. Bildiğiniz gibi Nur Camii külliyesini Kırıkkalelilerle birlikte inşa ettik, ama açılışında bulunamamıştım. Yaklaşık 2 yıl önce Mescid-i Aksa´ya yaptığımız ziyaret vesilesiyle ben açılışa katılamamıştım. Kırıkkale´de Nur Camiinde bir Cuma namazında birlikte olacağımızın sözünü vermiştim. Bir türlü bu sözü yerine getirememiştim. Bugün inşallah bugün bu sözü yerine getirmiş olacağız, hem de diğer bazı çalışmaların temelini atma imkânı bulacağız. Bu vesileyle dün Kırıkkale´de ebediyete uğurladığımız şehidimize Allah´tan rahmet diliyorum, aynı şekilde 2 gündür yüreğimizi dağlayan Adana´da ki yangında hayatını kaybeden yavrularımıza Allah´tan rahmet diliyorum. Millet olarak hiçbir çocuğumuzun yanmadığı, zarar görmediği güzel bir dünya kurmayı bizlere nasip etmesini yüce Allah´tan niyaz ediyorum.

HAC VE ÜMRE ORGANİZASYONLARINI TL ÜZEDRİNDEN YAPIN

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hac ve umre ücretlerinin Türk lirası üzerinden belirlenmesine yönelik çalışmalara ilişkin soruya cevap verdi. Diyanet İşlerinin hac ve umre organizasyonlarının Dolardan vazgeçerek TL bazında yapması konusunda da çalışma yapıldığını söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez ?Arkadaşlarımız bu konuda çalışma yapıyor. Tabi ki hem ulaşım, hem konuklama giderleri bir takım uluslararası kurlar üzerinden yapıldığı için bunun nasıl temin edileceğine dair arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. Umre başladığı için belki bir kısmı mümkün olmayabilir ama hac için şimdiden arkadaşlarımız hazırlıklarını o şekilde yapacaklardır? dedi.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok