Haberler asılsız ve mesnetsiz

Haberler asılsız ve mesnetsiz

Kırıkkale Üniversitesinden yapılan açıklamada, üniversitede bazı yöneticilerin görevden alınması ile ilgili bazı gazetelerdeki haberlerin asılsız ifadeler ve ithamlar olduğu bildirdi.

KÜ?den Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere sert açıklama 

ASILSIZ VE İTHAM DOLU 
Söz konusu haberde bahsi geçen 3 yüksekokul sekreteri hakkında, üniversitenin iç denetim birimi tarafından rektörlük makamı onayı ile inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, yapılan inceleme sonucunda, ilgili personelin görevlerini yapmamakta bilinçli olarak direnç göstermeleri sebebiyle mevcut görevlerine devam etmelerinin daha büyük sorunlar çıkarabileceği, bu sebeple rektörlük makamı tarafından gerekli tedbirlerin alınması gerektiği tespiti ve önerisi yapıldığı için, rektörlük makamınca ilgili sekreterlerimiz görevlerinden alınarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 76. maddesi çerçevesinde kadro derecelerine uygun başka görevlere atandıkları kaydedildi.
Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: 

"Rektörlük makamınca, üniversitemiz yetkili denetim birimlerine gerekli araştırma inceleme yaptırılmadan ve soruşturma süreçleri tamamlanmadan personelimizle ilgili herhangi bir keyfi işlem yapılmamaktadır. Ancak kanun, tüzük ve yönetmeliklerin yüklediği görevleri yerine getirmeyerek üniversitemizin sunduğu hizmetin aksamasına veya kalitesinin düşmesine sebep olan her kademedeki personel ile ilgili kanunların yetki verdiği çerçevede idari işlemleri başlatmak, sonuçlandırmak ve bunlarla ilgili idari ve cezai yaptırımları uygulamak üniversite yönetiminin görev, yetki ve sorumluluk alanı içerisindedir. Herhangi bir somut bilgi ve belgeye dayanmaksızın kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği haberde yer alan itham ve iddiaların doğru olmadığını, hukuki tüm haklarımızı saklı tutarak, kamuoyuna saygıyla duyururuz."


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü