Haberimiz ulusal basında

Haberimiz ulusal basında

Gazetemiz tarafından gündeme getirilen Belediye Kültür Parktaki müzede bulunan tarihi silahların kaybolmasıyla ilgili haber ulusal basına yansıdı. Haberin gazetemizde ve gazetemiz sitesinde yayınlanmasından sonra ulusal basın haberi gazetemizin iddiası ol

HABER AYNEN ŞÖYLE YAYINLANDI:

"Kırıkkale`de Yerel Bir Gazetenin İddiası"

Kırıkkale`de faaliyet gösteren Pusula isimli yerel gazete Kırıkkale Belediyesine ait müzeden 65 adet paha biçilemez tarihi eserin 46 tanesinin çalındığını iddia etti.
Kırıkkale`de faaliyet gösteren Pusula isimli yerel gazete Kırıkkale Belediyesine ait müzeden 65 adet paha biçilemez tarihi eserin 46 tanesinin çalındığını iddia etti. Söz konusu haber kentte büyük yankı uyandırdı.

İddialara göre söz konusu gazete haberinde şu bilgilere yer verildi; "Kırıkkale Belediyesi Müzesi soyuldu mu, yoksa birileri tarafından talan mı edildi, bilinmiyor. Gazetemiz tarafından 2011 yılında gündeme getirilen ve kaybolduğu bildirilen paha biçilmez tarihi eserle ilgili şu ana kadar her hangi bir gelişme olmadı. Sadece o dönemde bir film şirketine emanet olarak verilen iki silah ve bir kama ile ilgili akıllara durgunluk veren ilginç bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz Belediye yönetimi döneminde Kültür Bakanlığı tarafından Kırıkkale MKE Kurumu Silah Müzesinden alınarak o günkü ismiyle "Mustafa Pekdoğan Kültür Parkındaki Belediye Özel Müzesine resmi evrak karşılığında teslim edilen 65 adet paha biçilemez tarihi eserden 46 tanesinin kaybolmasıyla ilgili haberlerimizin üzerinden geçen onca zamana rağmen herhangi bir gelişme olmadı. 2011 yılında gündeme getirdiğimiz tarihi eserlerin akıbeti henüz bilinmezken bugünlerde kalan eserlerin de nerede olduğu maalesef bilinmiyor. Çünkü eserlerin sergilendiği müze binasının yerinde yeller esiyor".

"Kültür Bakanlığı Envanterinde tarihi eser statüsünde kayıtlı bulunan ve çoğunun paha biçilmez olduğu iddia edilen eserlerle ilgili herhangi bir idari soruşturma açılmazken, o dönemde gerek emniyet gerekse standart ölçüleri ve en ince ayrıntıları dikkate alınarak yapılan müze binasının bile yerinde yeller esiyor. Belediyede herhangi bir resmi kaydının bile olmadığı ileri sürülen müze ve içindeki eserlerle ilgili sadece ilginç bir gelişme yaşandı. Belediye yetkilileri tarafından bir film şirketine emanet verilen iki silah ile bir kama konusunda adli soruşturma başlatıldı. Gazetemiz tarafından "Tarihi eserler nerede?" şeklinde gündeme getirildiği günden bu yana olumlu veya olumsuz hiçbir gelişme yaşanmayan müzenin içindeki eserler bir yana bina yerine nikah sarayı yapıldı. Tam bir vurdumduymazlık örneği sergilenen gelişmeler sırasında müzeden iki silah ile bir kama bir televizyon kanalında yayınlanan dizide kullanılmak üzere alındı. Daha sonra silahlar ve bıçak o dönemde belediyede görevli bir kişiye Ankara`da teslim edildi. Filmde rol alan kişi yolda polis denetimine takıldı. Polis silahlar ile kamaya el koyarken soruşturma açıldı. Soruşturmanın mahkeme safhasında belediye silahlara sahip çıkmayınca silahları teslim alan şahıs ruhsatsız silah bulundurmaktan ceza aldı. Belediye`nin şu sıralarda varlığını hiç kabul etmediği müze ve müze içindeki onca tarihi eser çalındı mı, yoksa talan mı edildi, bilinmiyor".

"Bu olayın yaşandığı gün Kırıkkale Belediyesini arayan Emniyet Yetkilisine silah ve kamanın belediyeye ait olmadığını iddia eden Kırıkkale Belediyesi yetkilisini yalanlayana Kültür Bakanlığı kayıtlarının yanı sıra o binanın hiçbir zaman müze olarak düzenlenmediğini inkar edenleri de tabelalar yalanlıyor. Gazetemizde 11 Mayıs 2011 tarihinde konuya ilişkin manşetten verdiğimiz haberin ardından o binanın müze olmadığını iddia edenleri yine kendi tabelaları yalanlıyor. 2011`deki haberimizde aynı yılın Şubat ayında gerçekleştirilen soruşturmanın raporunda, müzenin kapısındaki alarm sisteminin çalışmadığı, kayıt ve zimmet defterinin olmadığı, müzede çalışanın olmadığı, müzenin anahtarının kayıp olduğu, müzeye çilingir marifetiyle kapısının açılarak girildiği, müzenin kapı ve pencerelerinin kırık olmadığı, Kültür Bakanlığı Envanterinde kayıtlı 46 kalem eserin yerinde olmadığının belirtildiğini de bildirmiştik. O günden sonra olayla ilgili, Belediye Eski Kültür Müdürü H.U hakkında şu anki Kırıkkale Belediyesinin açtırdığı dava var. Haricinde hiçbir soruşturma yapılmaması ise kafalarda soru işaretlerine yol açtı".



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ