Güzeller Güzeli için yarıştılar

Güzeller Güzeli için yarıştılar

PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATINI ÖĞRENDİLER

Güzeller Güzeli için yarıştılar

Kırıkkale İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası 2015 etkinlikleri çerçevesinde Hz. Peygamber'in hayatını konu alan siyer alanında bilgi yarışması düzenledi.

İKİ AŞAMALI YARIŞMA

İki aşamalı olarak uygulanan yarışmanın ilk aşamasında Merkez İmam-Hatip Ortaokulunda her okuldan üç öğrenci okullarını temsilen, çoktan seçmeli 50 soruyu cevapladı ve üç öğrencinin toplam puanı en yüksek olan beş okulun seçileceği kararlaştırıldığı halde puan eşitliğinden dolayı sekiz okulun üçer öğrencisi finale çıkmaya hak kazandı.

KIRIN KIRANA FİNAL

Yarışmanın finali İl Kültür Merkezinde yapıldı. Yarışma jürisi İl Müftü Yardımcısı Ertuğrul Görgülü, İl Vaizi Hilmi Keleş, İmam-Hatip Lisesi Meslek dersi öğretmeni Haydar Öztürk tarafından oluştu. Yarışmaya seyirci olarak İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Müftüsü Bekir Gerek, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HEYECANLI ÇEKİŞMELİ

Yarışma oldukça heyecanlı, çekişmeli ve yarışmacı öğrencilerin okul arkadaşlarının tezahüratları eşliğinde geçti. 16 adet asıl sorunun sonucunda Şey Edebali İmam-Hatip Ortaokulu birinciliği kazandı ve üç okulun puanları eşit olması dolayısıyla yedek sorulara geçildi. Yedek sorular sonucunda da iki okul arasında eşitlik bozulmadığından bu iki okul jüri tarafından ikinci olarak ilan edildi. Üçüncü ise Merkez İmam Hatip Ortaokulu oldu. Yarışma sonunda yarışmaya katılan öğrencilere hediye verildi, dereceye girenlere ise ödülleri 13 Nisan 2015 Pazartesi günü saat 17.00'de yapılacak olan Kutlu Doğum açılış programında verilecek.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı