Güzel Türkçemizi korumak zorundayız

Güzel Türkçemizi korumak zorundayız

açıklayan Atatürk'ü örnek alması gerektiğini söyledi. Ülkede yabancı sözcüklerin çoğaldığını belirten Göçer, hükümetin caydırıcı yasalar ile dilimizi koruması gerektiğini bildirdi.

MHP İL BAŞKANI SEYİT AHMET GÖÇER, ATATÜRK’ÜN TÜRK DİLİNE ÖNEM VERDİĞİNİ VE TÜRK MİLLETİNİN HAZİNESİ OLARAK ADLANDIRDIĞI TÜRKÇENİN KORUNMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Güzel Türkçemizi korumak zorundayız

MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, hükümetin Türk diline önem vermesi gerektiğini ve dilimizi övgü dolu sözlerle açıklayan Atatürk’ü örnek alması gerektiğini söyledi. Ülkede yabancı sözcüklerin çoğaldığını belirten Göçer, hükümetin caydırıcı yasalar ile dilimizi koruması gerektiğini bildirdi.

TÜRK DİLİNİ KORUMAMIZ GEREKİYOR

MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, Türk dilinin korunması ve gelecek nesillerin iyi bir Türkçe konuşması gerektiğini söyledi. Ülkelerin değiştirilemez özelliklerinden birinin dil olduğunu belirten Göçer, hükümetin Türk diline sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Dil, insanlar arasında anlaşmayı sağlayan tabii bir vasıtadır. Kendisine mahsus kuralları içinde gelişen dilin temeli bilinmeyen zamanlarda atılmıştır. Dil, insanlar arasında anlaşmayı sağlayan bir vasıta olduğu kadar, milleti ayakta tutan, millî birliği sağlayan en önemli dayanaktır. Dil, milletlerin geçmişleriyle gelecek zamanlarını da nesiller boyu bir köprü vazifesi görerek bağlar ve kuvvetlendirir”

ATATÜRK BÜYÜK ÖNEM VERİYORDU

“Dil, kültür ve sanat değerlerini dünden bugüne ve yarına bağlayıcı vazife görür. Atatürk, Türk diline büyük önem veriyordu. Bu yüzden Milliyetçilik ilkesi ile yakından ilişkisi olan Türk dilinin korunması çabalarına büyük destek vermiştir. Atatürk, Türk dilinin zengin ve geniş bir dil olduğunu ifade ederek, Türk dilinin mutlaka yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarılması gerektiğini söylemiştir. Türkçenin Türk medeniyetini kucaklayacak en güzel dil olduğunu ifade eden Atatürk, Türk diline verdiği büyük önemi söylediği özlü sözler ve yaptığı çalışmalar ile gözler önüne sermiştir” dedi.

KUTSAL BİR HAZİNEDİR

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkçeye çok büyük önem verdiğini belirten Göçer, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; Türk dili Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği sayısız felaketler içinde ahlakının, geleneklerinin, hatıralarının, çıkarlarının, kısaca bugün kendi milliyetini yapan her şeyi dili sayesinde korunduğunu görüyor. Türk dili Türk milletinin, kalbidir, zihnidir. Türk dili zengin, geniş bir dildir. Her kavramı ifade kabiliyeti vardır. Milli duygu ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli duygusunun gelişmesinde başlıca etkendir. Ülkesini ve yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.”

YABANCI KELİMELER VAR

“Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk milleti dilini yabancı boyunduruğundan kurtarmalıdır diyor ama ne yazık ki günümüzde özellikle görsel basının etkisiyle dilimizde ki yabancı kelimeler çoğalmış çoğaltılmıştır. Yabancı hayranlığı uğruna marka bağımlılığından dolayı cadde ve sokaklarımızda esnaf tabelaları yabancı isim ve figürlerle dolmuştur. Cep telefonu ve bilgisayarlardaki yazışma çılgınlığı ile güzel Türkçemizi kısa ve anlamsız kelimelerle ifade ederek katletmeye çalışılıyor. Ve yine özellikle televizyonlardaki film ve dizilerde  geçen diyaloglarda kullanılan sözcükler, cümleler,kelimeler güzel Türkçemizi baltalayan en büyük tehlike olarak karşımızda duruyor. Hükümetin acil olarak Türk dilini koruma adına caydırıcı yasa ve kanunlar çıkarması gerekmektedir. Çünkü dilin yozlaşması milletin yozlaşması demektir, dilin yok olması devletin yok olması demektir. 2023 yılının büyük Türkiye sinin itici gücü Türk dilinin korunması ve de gelişmesiyle alakalıdır. Türk dili ne kadar diri güçlü olursa Türk devleti ve de milleti o kadar güçlü olur” dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı