Güzel Ağız, Güzel Yürek, Güzel Toplum

Güzel Ağız, Güzel Yürek, Güzel Toplum

"ARGOYA KARŞI MÜCADELE" PROJESİ

Güzel Ağız, Güzel Yürek, Güzel Toplum

Kırıkkale´de kadın dernekleri bir araya gelerek toplumun içinde argo konuşmaları önlemek amacıyla ?Güzel Ağız, Güzel Yürek, Güzel Toplum´ adı altında bir proje başlattı. Projenin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda özellikle futbol müsabakalarında argo sözlerin yaygın olduğu vurgulandı.

ÜZERİNDE DURACAĞIZ

İnsanların herhangi bir yerde bilinçsiz şekilde kullanılarak farklı sebeplerden dolayı olumsuz etkilere yol açan argo kelimelerin kaldırılması için çalışma başlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın 2015- çağrı döneminde desteklenen ´Güzel Ağız, Güzel Yürek, Güzel Toplum´ ve ´Evimiz, Kültürümüz Her Yer Kırıkkale´ isimli proje hazırlandı. Projenin açılışı Polis Evi´nde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Bu konuda birlik ve beraberlik mesajı veren protokol üyeleri, projenin yürütülmesi için ciddi oranda hassasiyetle süresinde duracaklarını ifade etti.

EVİMİZ KÜLTÜRÜMÜZ

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Kırıkkale Sosyal Yardım Derneği, Sosyal Politikalar Topluluğu tarafından yürütülen ´Gençlik Projeleri Destek Programı´ kapsamında başlatılan projeyle birlikte vatandaşların daha da bilinçlenmesi amaçlanıyor. Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin de ´Evimiz, Kültürümüz Her Yer Kırıkkale´ isimli proje kapsamında destek verdiği çalışma kapsamında, Kırıkkale´nin ekonomisine de üniversite öğrencilerinin katkı oluşturması hedefleniyor.

SOKAKLARDA KULLANILIYOR

Toplantıda proje hakkında bilgiler veren proje sahibi Hafize Yıldız, ?Teknoloji çağında hızla ilerleyen ve gelişen Türkiye genç nüfusun çokluğu ile dünyada önemli bir yere sahiptir. Genç ve dinamik çoğunluk ülke gelişimine katkı sağlarken kültürel anlamda da bazı sorunları beraberinde getirmektedir.  Bunların başında dilimize giren yabancı kelimelerin çokluğu ve argonun ve küfrün günlük yaşantıda olağan bir şekilde sokaklarda kullanılması gelmektedir? dedi.

BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Yıldız, ? Sokaklarımızda yüksek sesle ve son derece abartılı şekilde küfürlü konuşan insanlar yüzünden aileler rahat yürüyemez olmuştur. Aslında bu tüm Türk halkını kapsayan bir sorundur. Biz Kırıkkale Sosyal Yardım Derneği olarak bu sorunun çözüme ulaştırılması yolunda gençlere büyük görevler düştüğü konusunda hemfikiriz. Temiz toplum için temiz çocuk ve gençler gerekmektedir. Çocukları yetiştiren başta aile, çevre ve okul ortamında kullanılan günlük konuşma dilinin maddi ve manevi değerlerimize uygun nitelikte olması için üzerimize düşen görev zor ve önemlidir? şeklinde konuştu.

KÜLTÜRÜ PAYLAŞIYORUZ

´Evimiz, Kültürümüz Her Yer Kırıkkale´ isimli proje hakkında bilgiler veren Sosyal Politikalar Topluluğu Başkanı Yaşar Atalay, ? Projemizde temel faaliyetler; Kırıkkale Üniversitesinde okuyan 25 bin üniversite öğrencisini ilde bulunan STK´lara ilgi ve becerileri doğrultusunda kanalize etmek, Üniversite öğrencileri ve ildeki gençlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda kurs, seminer, eğitim, atölye çalışmalarını organize etmek, Ülkemizin birçok ilinde; ayrıca uluslararası fuarlarda stant kurup Kırıkkale kültürünü en olumlu şekilde paylaşmak istiyoruz? dedi.

DESTEK VERİYORUZ

Proje tanıtımlarının ardından konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, projelere her zaman destek verdiklerini belirtti. Saygılı yaptığı konuşmada, ?Çok hayırlı projeler ile karşı karşıyayız.  Kadınların elinin değdiği her yen güzel olur bayanları elinin değdiği her yer güzel olur. Bizim en çok üzerinde durduğumuz bir konuda cadde sokakta küfürlü konuşmak ve çekirdek konusu bunanla ilgili çalışmalar yapıyoruz.? ifadelerini kulandı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı