Güvensizliğe mahkum ediliyoruz

Güvensizliğe mahkum ediliyoruz

Cumhuriyet Meydanında toplanan Eğitim Sen ile Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Yasa Tasarısını protesto ederek tasarının geri çekilmesini istediler. Meydanda toplanan öğretmen tasarı geri çekilene kadar eylemlerine aralıksız devam ed

TASARA GERİ ÇEKİLSİN

Milli Eğitim Yasa Tasarısını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanında toplanan Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri, ortak bir basın açıklaması yaptılar. Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, yasa tasarısının değiştirilmesi gereken hususları gündeme taşıdıklarını halde hükümetin yine bildiğini okuduğunu söyledi.Tasarı geri çekilene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten Şahin, “AKP iktidarı meclisten hızla geçirmek istediği bu yasa tasarısı ile ataması yapılmayan binlerce öğretmenimizi bir kez daha güvencesizliğe mahkum etmek istemektedir. Bin bir zorlukla eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenlere KPSS yetmezmiş gibi, şimdi de yeni bir sınav getirilmek istenmektedir” dedi

 

ÖĞRETMEN ALIMLARINDA AZALMA VAR

Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İktidar öğretmen alımlarında ve yönetici atamalarında bile kendinden olmayana tahammül edememekte, kendisine koşulsuz itaat edecek insanlarla çalışmak istemektedir. Tasarı ile aday öğretmenlere yeni bir sınav getirilmesi, sadece aday öğretmenleri ilgilendiren bir sorun değildir. Bu uygulamanın arkasında eğitimde esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma uygulamalarının daha da artması ve nihayetinde iş güvencemizin kaldırılması vardır. Yıllardır okulları ve diğer eğitim kurumlarını birer ticarethane haline getiren, eğitimin parasal yükünü büyük ölçüde halkın sırtına yıkanlar, eğitimde performansa dayalı ve sözleşmeli istihdamı temel alan, iş güvencemizi hedefleyen uygulamaları hayata geçirmenin hazırlığı içindedir.”

 

SİYASAL KADROLAŞMA

“Yasa taslağı ile eğitimde yaşanan “piyasa merkezli” ve “siyasal kadrolaşmaya” dayalı dönüşümün son halkalarından birisi daha tamamlanmak istenmektedir.Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi için gerekli altyapı çalışmaları sürdürülürken, eğitim yöneticilerinin tıpkı bir şirket yöneticisi gibi belirlenmesi, hükümetin siyasi kadroları gibi çalışan valiler tarafından atanması ve piyasa koşullarında çalıştırılmaları hedeflenmektedir. 4 yıl ve üzeri görev yapmış olan bütün eğitim yöneticilerinin tek bir yasa ile görevden alınması ve siyasi iktidarın bir dediğini iki etmeyen valiler tarafından atanması hükümetin tek bir taşla bütün kuşları vurmanın hesaplarını yaptığını göstermektedir” dedi.

 

EYLEMLERE DEVAM

Tasarı geri çekilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyleyen Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak, "Eğitim fakültesini kazanmanın ne kadar zor olduğu hepimizin malumudur. Tasarıyla eğitim fakültelerinden mezun olanların artık KPSS`de yeterli puan alması yeterli olmayacaktır. KPSS`den yeterli puan alanlar performans değerlendirmesinde başarılı olursa bir yılın sonunda yazılı veya sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Peki, performansı kim, neye göre ölçecektir. Bu durumda yandaş ve arkası sağlam olanlar, siyasi görüşü Ak Parti ile uyuşanlar mı öğretmen yapılacaktır. Öte yandan sözlü sınav ne anlama gelmektedir. Sözlü sınav; akılla, izanla açıklanabilecek bir şey asla değildir. Herkes bilmektedir ki, sözlü sınav eşittir torpildir, torpilin adresi ise Ak Parti`dir" dedi.



m cakmak
27.02.2014 23:37:13
tamam TASARI GERI CEKILSIN yüksel şahin i kim geri çekecek egiti sen in başına 25 yıldır çöreklendi

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ