Güvenlik güçlerine kaçak hayvancılık semineri

Güvenlik güçlerine kaçak hayvancılık semineri

Bahşılı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, jandarma ve polis ekiplerine belgesiz, kaçak canlı hayvanlar ile hayvan ürünlerine uygulanacak kurallar ile ilgili eğitim semineri verildi.

AMACIMIZ BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ

İlçe Tarım Müdürü Selçuk Silsüpür, seminerde yaptığı konuşmada, ilçedeki çiftçilerin büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını kayıt altına aldıklarını belirterek, tamamına küpe takarak hırsızlık ve çeşitli ölümlere karşı sigorta kapsamına alınmalarını sağladıkları kaydetti. Silsüpür, ?İlçe Müdürlüğü olarak Bahşılı merkez, kasaba ve köylerindeki Çiftçilerimizin bütün büyükbaş ve küçükbaş hayvanları kayıt altına aldık. Hepsine küpe takarak hırsızlık ve çeşitli ölümlere karşı sigorta kapsamına alınmalarını sağladık. Kurban Bayramından önce yaptığımız bu eğitim çalışmasıyla da İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüzü `belgesiz ve kaçak hayvanlar` konusunda yapılacak işlemler konusunda bilgilendirmeyi amaçladık? dedi.

KAÇAK HAYVAN GETİRENE CEZA

Silsüpür konuşmasının devamında, ?İlçe Müdürlüğü olarak Bahşılı merkez, kasaba ve köylerindeki Çiftçilerimizin bütün büyükbaş ve küçükbaş hayvanları kayıt altına aldık. Hepsine küpe takarak hırsızlık ve çeşitli ölümlere karşı sigorta kapsamına alınmalarını sağladık. Kurban Bayramından önce yaptığımız bu eğitim çalışmasıyla da İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüzü `belgesiz ve kaçak hayvanlar` konusunda yapılacak işlemler konusunda bilgilendirmeyi amaçladık. İl veya ilçeler arasında nakillerde hayvan pasaportları kontrol edilerek veteriner sağlık raporu düzenlenir. Koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvanların ilçe içi nakillerde nakil belgesi, il ve ilçeler arası nakillerde ise veteriner sağlık raporu hayvanların beraberinde bulundurulmalıdır. Belgesiz hayvan nakillerinde yakalanan hayvanların sahiplerine, alıcıya ve nakliye aracı sahibine idari para cezası uygulanır. Nakil sırasında küpesiz olarak yakalanan küçükbaş veya büyükbaş hayvanlar idari para cezaları uygulandıktan sonra kesime sevk edilir.? diye konuştu. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti