GÜVENLİ OKUL, GÜVENLİ EĞİTİM

GÜVENLİ OKUL, GÜVENLİ EĞİTİM

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında da okul önlerinde önlem alacak. Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2009 yılında başlatılan ?Güvenli Okul-Güvenli Eğitim? projesi, 2011?2012 Eğitim Öğretim döneminde de hassasiyetle y

HASSASİYETLE ÜZERİNDE DURULACAK
Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü, çocukların gelişimlerini sağlıklı-yaşam şartları içinde tamamlamaları, ülkeye yararlı bireyler olarak yetişmeleri, çağın gereklerine uygun, güvenli eğitim ortamlarında yetiştirilmesi amacı ile 2009 yılında başlatılan ?Güvenli Okul-Güvenli Eğitim? projesini 2011?2012 Eğitim Öğretim döneminde de hassasiyetle yürütüleceği bildirildi.
 
AKSAKLIKLAR YERİNDE GİDERİLECEK
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü?nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ?2011?2012 Eğitim ve Öğretim dönem içerisinde gerek okul önlerinde gerekse okul çevresinde TEM, Güvenlik, Asayiş, Trafik, KOM ve Çocuk Şube Müdürlüklerince gerekli çalışmalar yapılmış, lise ve dengi (5) okulumuzda Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerinden oluşan (5) Polis Memuru sabit görev yapmak kaydı ile okul polisi olarak görevlendirme yapılarak meydana gelebilecek aksaklık ve önerilerin yerinde giderilmesi amaçlanmıştır?
 
İNTERNET KAFELER, ELEKTRONİK OYUN SALONLARI DENETİMİ ARTACAK
?Okul çevresinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak, okul ile ilişiği olmayan ve işsiz, güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevrelerini mesken tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu hususu dikkate alınarak, okul çevrelerinde uyuşturucuyla mücadele yapılması, yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesi, okulun yakın çevresinde bulunan umuma açık yerler, İnternet Kafeler, Elektronik Oyun Salonları ile park ve bahçelere yönelik denetimlerin arttırılması amacıyla okul bahçesinde, çevresinde ve okul dış kapısı önünde, okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan, okul öğrencisi olup, ders saatlerinin dışında okulda bulunmaması gereken öğrenci veya şahısların okul çevresinden uzaklaştırılmasının daha etkin ve caydırıcı olması amacıyla Valilik makamının 06 Kasım 2009 tarihli olurları ile belirtilen hususlara uymayanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 32. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 1 l/C maddesi gereğince yasal işlem yapılacaktır?  
 
İLK VE ORTA OKULLARIN TAMAMI RÜTBELİ
?Bu amaç doğrultusunda toplam (24) lise ve dengi okulda (5) sabit okul polisinin yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğümüzün değişik birimlerinde görevli resmi ve sivil ekipler, tüm liselerimizin giriş çıkış saatlerinde öğrencilerimizin güvenli olarak okula geliş gidişlerini sağlamak ve okul çevrelerinde meydana gelebilecek her türlü olaya zamanında müdahale etmek amacıyla resmi? ve sivil ekipler ile devriyelerin görevlendirilmesi yapılmıştır. Trafik yoğunluğu fazla olan okullarda okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik ekiplerince gerekli önlemler alınmıştır. Aynı zamanda görevlilerimiz ve ekiplerimiz, dilencilerin okulların çevresinde bulunmalarına müsaade etmeyip, belediye ile irtibata geçerek Belediye Zabıta görevlilerince bu şahımlar hakkında gerekli işlemlerin yapılması sağlanacaktır. Yukarıda belirtilen tedbirlere ilave olarak tüm ilk ve orta dereceli okullarımıza tamamı rütbeli personelden oluşan (51) personel irtibat görevlisi olarak görevlendirilmiştir. Konunun İlimizde faaliyet gösteren yerel basın ve radyolar aracılığıyla vatandaşlarımıza duyurulması hususunu arz ederim?


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti