GÜVENCESİZ VE KURALSIZ ÇALIŞMA RİSKİ GETİRİYOR

GÜVENCESİZ VE KURALSIZ ÇALIŞMA RİSKİ GETİRİYOR

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube yönetimi, iş yeri temsilcileri ve kurul üyeleri bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

İşçi sendikaları olarak TBMM Plan bükçe komisyonunda kabul edilen ve kıdem tazminatını da etkileyen değişikliğe tepki gösteren Şube Başkanı Murat Demirbaş, Torba Kanun Taslağında esnek, güvencesiz ve kuralsız çalışma riskini ortaya çıkaracak maddeler bulunduğun söyledi.    

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Murat Demirbaş başkanlığında şube yönetim kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri ve kurul üyelerinin bir araya gelmesiyle Kırıkkale’de Temsilciler Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Türk Metal Sendikasının yetkili olduğu MKE İşyerlerinin genel durumu, çalışma koşulları, halen devam eden Pandemi sürecinin işyerlerine ve çalışan emekçi kardeşlerimize etkisi, Sendikal konular, İşyeri Temsilciliklerinin durumu, Mecliste görüşülen Torba yasa düzenlemesi olmak üzere birçok konuda kurul üyeleri ve Temsilciler bilgi alışverişinde bulundu.

Toplantıda TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kabul edilen kanun değişikliği konusuna da değinen Şube Başkanı Demirbaş “İstihdam Paketi" adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketidir. 25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere "istihdam kolaylığı sağlayacağı" iddia edilen düzenleme aslında belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve çalışma barışının ortadan kalkmasına sendikal yaşamın alt üst olmasına neden olacaktır. Böyle bir düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimize hemde çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz. İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu yaşayarak öğrendik. Bu gidişe dur dememiz gerekiyor. İşsizlik sigortası fonu işvereni teşvik fonuna dönüşmüştür” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ