Gururumuz MPT´ler Mehmetçiğe yollanıyor

Gururumuz MPT´ler Mehmetçiğe yollanıyor

MKE SİLAH FABRİKASINDAN 3 BİN 500 SEVKİYAT DAHA...

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), Türk işçisi ve mühendislerinin ürettiği 2 bin MPT-55, bin 500 de MP-5´i Türk Silahlı Kuvvetlerine gönderdi. Bugün itibariyle MKE Kırıkkale Silah Fabrikasından, Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilmek üzere 3 bin 500 tüfeğin daha sevkiyatı gerçekleştirildi.


MKE Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Ocakcıoğlu, Silah Fabrikasındaki törende yaptığı konuşmada, silah ve mühimmatın MKE´nin işi olduğunu söyledi.

Bugün yine MKE´nin gururu olan silahların sevkiyatını gerçekleştireceklerini belirten Ocakcıoğlu, şöyle konuştu:

"Türk işçisi ve mühendislerinin alın teriyle yapmış olduğu bu silahları göndermekle gurur duyuyoruz. Silah Fabrikası çalışanları olarak, TSK´ye kaliteli ürün yetiştirmek amacıyla özveriyle çalışmaktayız. Piyasada bu silahları yapmaya kalkışan özel sektör firmalar da var ama bizler şu ana kadar 56 bin silahı teslim ettiğimiz halde firmalardan teslim eden olmadı. Onun için biz MKE çalışanları olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yaptığımızı düşünüyoruz. Bu silahlarımızın TSK´ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bugün 2 bin MPT-55, bin 500 MP-5 silahı gönderiyoruz. İki gün önce de bin 500 MPT-76 gönderdik. 2 gün içerisinde toplam 5 bin silahın sevkiyatını yaptık."

Ocakcıoğlu, 2018 yılı bitmeden 3 bin silahı daha teslim edeceklerini bildirdi.

Bu teslimatlarla birlikte bu yıl toplam 56 bin 396 silahın teslimini yaptıklarını anlatan Ocakcıoğlu, "İstenirse üretim artar, istenirse daha kaliteli silahlar yapılabilir. Biz de bu silahlarımızı özverili bir şekilde çalışarak kaliteli bir şekilde üretiyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Bu silahlarımız TSK´mize hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.

Konuşmanın ardından 4 tır dolusu silah, TSK´ye teslim edilmek üzere yola çıkarıldı.



1

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

2

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

3

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

4

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

5

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ

6

Operasyonlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

7

Türkiye Belediyeler Birliği üyeleri Bahşılı'da