Gürültü kirliliği önlenecek

Gürültü kirliliği önlenecek

Çevre Kurulu toplantısı Valilik Makamı Toplantı salonun da gerçekleştirildi. Toplantıda özellikle yaz aylarında düğün ve benzeri sosyal etkinliklerde çevreyi rahatsız edici gürültü kirliliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

GÜRÜLTÜ KONUSU ELE ALINDI

Toplantıda yönetmeliğin 26 maddesi olan Gürültüye hassas kullanımlar için gürültü kontrolü konusu görüşüldü. İlgili madde de ??Çok hassas kullanımları etkileyebilecek şekilde yakınında, bitişiğinde, altında veya üstündeki alanlarda konser, gösteri, miting, tören, festival, düğün ve benzeri açık hava faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi yasaktır. Hassas ve az hassas kullanımların bulunduğu alanlarda bu tür faaliyetlerden çevreye yayılan gürültü seviyesi Leq gürültü göstergesi cinsinden mevcut arka plan gürültü seviyesini 5 dBA?dan fazla aşamaz. Bu maddede belirtilen açık hava faaliyetlerine, çevresel gürültüye maruz kalan kişilerin ve yaşanan şikâyetlerin yoğunluğu göz önünde bulundurularak, İl Mahalli Çevre Kurul Kararı ile alan ve saat sınırlaması getirilebilir?? denildiği hatırlatılarak bu konuda alınması gereken tedbirler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

KİRLİLİĞİN ÖNLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Vali Kolat gürültü kirliliğinin önlenmesinin vatandaşlarımızın yararına olacağını söyledi. Toplantıya Vali Kolat, Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu,  İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile Çevre Kurulu ile diğer İl Müdürler katıldı.

1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!