Gurbetçinin karayoluyla gelmesi esnafı sevindirdi

Gurbetçinin karayoluyla gelmesi esnafı sevindirdi

DEĞİŞİK ÜLKELERDEN GELİYORLAR

Gurbetçinin karayoluyla gelmesi esnafı sevindirdi

Gurbetçiler, Türkiye´ye gelişlerinde karayolunu tercih etmesi esnafın yüzünü güldürdü. Uçakla geldikleri dönemde, bagaj sorunu nedeniyle daha az alışveriş yapan gurbetçiler, kendi araçlarıyla geldiklerinde ise daha fazla miktarda gıda maddeleri alıyor.

DEĞİŞİK ÜLKELERDEN GELİYORLAR

Avrupa´nın değişiklik ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, senelik izinlerini memleketlerinde, akrabalarıyla birlikte geçirmek için Türkiye´ye geldi. Gurbetçilerin ilk durak yeri deniz sahilleri oluyor. Akrabalarıyla birlikte Akdeniz bölgesinde izinlerinin ilk haftasını geçiren gurbetçiler, daha sonra baba ocaklarına ulaşıyor. Kırıkkale´ye gelmeye başlayan gurbetçilerin çoğunluğu karayolunu tercih ederek kendi araçlarıyla gelmesi ise esnafı sevindirdi. Geri dönüş hazırlığına başlayan gurbetçiler, ihtiyaçları olan düğünler için altın, sucuk, peynir, bal, şekerleme çeşitleri ve kuruyemiş almaya başladı. Kendi araçlarıyla gelen gurbetçiler, uçakla seyahat edenlere göre daha fazla miktarda alışveriş yapıyor. Bu durum ise esnafı sevindiriyor.

MÜŞTERİ SAYIMIZ ARTTI

Gurbetçilerin genelde karayolu ile geldiklerini aktaran Kırıkkale esnaflarından Ali Yıldız, ?Geçmiş yıllara göre bazı gurbetçi müşterilerimiz daha fazla pastırma sucuk ile gıda çeşitleri alıyor. Karayolu ile geldiklerinde araç imkânından dolayı daha fazla ürün aldıklarını belirtiyorlar. Uçakla yolculuk yapan gurbetçilerimiz ise bagajdaki sınırlamadan dolayı fazla ürün almıyordu.? dedi.

KARAYOLU DAHA İYİ

Ali Yıldız,  uçakla yolculuk yapanlara Avrupa´daki hava limanlarında yiyeceklerden dolayı sıkıntı oluşturulduğunu dile getirerek, ?Özellikle Almanya, Hollanda, Fransa gibi ülkelerde yaşayan gurbetçiler, aldıkları ürünlerin ülkelere sokulmaması için ayrı bir çaba gösterdiğini belirtiyorlar. Hatta yiyeceklere hava limanlarında el konulduğunu bize anlatıyorlardı. Bu yıl ise kendi araçlarıyla gidecekleri için alışveriş miktarını ve çeşidini artırdıklarını ifade ettiler.? şeklinde konuştu.

TATİL ZAMANI

Avusturya´dan gurbetçi bir vatandaş, kendisinin bir ay erken geldiğini ve çocuklarının okulların tatil olmasıyla birlikte yine geleceklerini dile getirdi. Karayoluyla geldiklerini aktaran gurbetçi, uçak biletlerinin çok pahalı olduğunu, 5-6 kişilik ailelerin uçak biletlerini karşılamakta zorlanmasından dolayı bu yıl karayolunu tercih ederek kendi araçlarıyla geldiklerini söyledi. Kendi araçlarıyla gelmelerinin en önemli avantajının dönüş için kendi damak tatlarına uygun gıda ürünlerini daha fazla götürme imkânı sağlaması olduğuna işaret etti.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı