Günlerdir beklenen kar, bereketiyle geldi

Günlerdir beklenen kar, bereketiyle geldi

OKULLAR TATİL, ENGELLİ PERSONELE İZİN

Günlerdir beklenen kar, bereketiyle geldi

Önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı tüm il genelinde etkili oldu. Yoğun kar yağışı sonucunda Eğitim-Öğretime bir günlük ara verilirken, 185 köy yolu ulaşıma kapandı. Bu arada geceden itibaren sokağa çıkan vatandaşlar doyasıya eğlendi. Çocuklar kartopu oynayıp kızak kaydı. Esnaflarda kardan adam yaparak karın keyfini yaşadı. Kar en çok çiftçileri sevindirdi. Kuraklık yüzünden kuruyan topraklar beyaz örtüyle kaplanarak doyasıya suyunu aldı.    

OKULLAR TATİL, ENGELLİ PERSONELE İZİN

Yoğun kar yağışı nedeniyle gece saatlerinde Kırıkkale merkez ve ilçelerine bağlı 185 köy yolunun tamamı ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkili olduğu Kırıkkale´de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale genelinde okulların tatil olduğunu açıkladı. Haktankaçmaz, "Yağış nedeniyle Kırıkkale il merkezi ve ilçelerindeki bütün okullar 1 gün süreyle tatil edilmiştir. 29 Aralık 2016 günü için Kırıkkale il merkezi ve ilçelerinde görev yapan hamile ve engelli memurlarımıza 1 gün idari izin verilmiştir? dedi. 

BELEDİYE EKİPLERİ GECE BOYU ÇALIŞTI

Kırıkkale kent merkezinde etkili olan kar ulaşımı da olumsuz etkiledi. Gece boyunca aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle Kırıkkale Belediyesinin tüm ekipleri seferber oldu. Belediye ekipleri tüm mahallelerde ana arterler başta olmak üzere yol açma tuzlama ve solüsyon çalışması gerçekleştiriyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ekipler ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğünde MOBESE kameralarını inceleyerek yoğun kar yağışında karşılaşılan olumsuzlukları ekiplere bildirerek, gerekli talimatları verdi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması ve bu olumsuzlukların önüne geçilmesi için çalışmaları takip eden Belediye Başkanı Saygılı, ekiplerin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini gün boyunca da bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

ÇALIŞMALAR AKŞAM SAATLERİNE KADAR SÜRDÜ 

Belediye ekipleri merkezlerde, il özel idaresine bağlı ekipler gün boyu ulaşıma kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar yaptı. Gün boyunca devam eden çalışmalar sonucunda merkeze bağlı kapalı 9 köy yolundan 7´sinin, Bahşılı´da 5 köy yolundan 4´ünün, Balışeyh´e bağlı 28 köy yolundan 16´sının, Çelebi´ye bağlı 13 köy yolundan 6´sının, Delice´ye bağlı 40 köy yolundan 30´unun, Keskin´e bağlı 55 köy yolundan 35´inin, Sulakyurt´a bağlı 26 Köy yolundan 11´inin Yahşihan´a bağlı 7 köy yolundan 6´sının yolu ulaşıma açıldı. Kapalı olan 68 köy yolunun da açılması için çalışmalar devam ediyor. Karla mücadele çalışmalarına İl Özel İdareye bağlı 8 greyder, 3 yükleyici, 4 kar kamyonu, 4 Beko-Loder, 1 Dozer, 5 pikap olmak üzere 25 ekip katılıyor.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü