Güney Ekspresi davasında ağırlaştırılmış müebbet

Güney Ekspresi davasında ağırlaştırılmış müebbet

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKTAN CEZA ALDILAR

Güney Ekspresi davasında ağırlaştırılmış müebbet

20 Eylül 2011´de Kırıkkale tren istasyonunda Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan aramada yolcu bagajında bir miktar patlayıcı bulunan Güney Ekspresi ile ilgili 5 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

ANKARA 8. AĞIR CEZA MAHKEMESİ

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Ertan Yürek, Ramazan Pamukçi, Halil Bayık, Fethullah Yiğit ile avukatları katıldı. Sanıkların son sözünün ardından Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Mahkeme, sanıklar Yakup Pamukçi, Mürsel Pamukçi, Hayrettin Sincan, Ersin Batbay ve Ahmet Korban´ın silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan beraatlarına karar verdi. Sanık Ramazan Pamukçi, Halil Bayık, Hayrettin Sincan´ın ruhsatsız silah taşımaktan beraatlarına karar veren mahkeme, sanık Mürsel Pamukçi´nin de terör amaçlı patlayıcı madde bulundurmak suçundan beraatına hükmetti. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi ayrıca sanıklardan İhsan Akgül´e ruhsatsız tabanca taşıma suçunu işlemek suçundan 1 yıl hapis ve 600 TL adli para cezası verdi.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKTAN

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Ramazan Pamukçi, Ertan Yürek, Halil Bayık, İhsan Akgül ve Fethullah Yiğit´e silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan ayrı ayrı 7 sene 6 ay ile yetkili makamlardan gerekli izni almaksızın ülke içerisinde bir yerden başka bir yere patlayıcı madde bulundurmak ve nakletmek suçundan ayrı ayrı 8 sen 4 ay hapis ve 33 bin 320 TL adli para cezası verdi.



ilhat
11.03.2016 16:24:14
haberi kendiniz okumuyorsunuz herhalde. agırlaştırılmış müebbet nerde geçiyor.

1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama