Güner, Kimsesizlerin kimsesi oluyoruz

Güner, Kimsesizlerin kimsesi oluyoruz

İçişleri Bakanlığı ile İngiltere Hükümeti arasında yürütülmekte olan AB Standartları ışığında tehdit altında olan incelenebilir grupların ve özellikle kadınların korunması projesi kapsamında Polis Evinde Çalıştay düzenlendi. Vali Güner, Valilik olarak şid

SORUN ÇÖZME ODAKLI ÇALIŞIYORUZ

Vali Hakan Yusuf Güner, yaptığı açılış konuşmasında?İçişleri Bakanlığımız ile İngiltere Hükümeti arasında yürütülmekte olan 2 AB standartları ışığında tehdit altında olan incelenebilir grupların ve özellikle kadınların korunması? projesi kapsamında düzenlenen çalıştayda, konu hakkında bilgilendirilmek üzere bir araya geldik. Bilindiği üzere ülkemizde kadına ve aile içi şiddete yönelik olarak devletimiz tarafından, sorun çözme odaklı ve ihtiyacı giderme amaçlı bir takım çalışmalar yürütülmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı?nın kurulması ile birlikte bu çalışmalara bir ivme kazandırılmıştır? dedi.

 

BARINMA HİZMETİ VERİLİYOR

Valilik olarak yapılan çalışmaları da anlatan Güner, ?Kırıkkale Valiliği olarak, ilimizdeki kadın konukevi ile şiddete maruz kalan, gidebilecek bir yeri olmayan kadın ve çocuklarına yönelik olarak barınma hizmeti verilmektedir. Barınma hizmetinin yanı sıra kadının güçlendirilmesi amacıyla psikoz-sosyal destek hizmeti ve danışmanlık hizmeti de verilmektedir. Sorun çözme ve ihtiyacı gidermeye yönelik hizmetlerin yanı sıra koruyucu-önleyici nitelikte de çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda Toplum Merkezimizce ? Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı düzenlenerek,100 kadının bu eğitimden yararlandırılması sağlanılmıştır. Düzenlenen ? Aile Eğitim Programı? kapsamında ise 99 kadın eğitim programından yararlanmıştır. Ayrıca 2011 yılında 433 kişiye 434753,45 TL tutarında mikro kredi verilmiştir? diye konuştu.

 

KADINLAR VE ÇOCUKLAR ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

İçişleri Bakanlığı Başmüfettişi Mustafa Üçkuyu Çalıştay?da yaptığı konuşmada incelenebilir gruplar ve özellikle kadınların korunmasına yönelik bilgileri Çalıştay?a katılanlarla paylaştı. Üçkuyu kadınların ve özellikle çocukların şiddete daha çok maruz kaldığını belirtti. Bu konunun dışında daha pek çok konuda ayrım ve baskıların, şiddetlerinde oluşabileceğini ifade etti. Üçkuyu; tehdit şiddet uygulama faktörleri olarak ekonomik, siyasal, kişisel, alkol ve uyuşturucu kullanımı, kişilik bozuklukları, vb. konuların olabileceğini belirtti. Tehdidin korunmasına yönelik olarak da ilk akla kolluk kuvvetleri ve jandarmanın koruması geldiğini ifade ederek bunun önlenmesine yönelik eğitimin önemli olduğunu dile getirdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ