Günde iki bardak süt için

Günde iki bardak süt için

Vali Ali Kolat, enerji ve besin öğeleri ihtiyacının karşılanmasında en önemli besin gruplarından birinin, süt ve süt ürünleri olduğunu söyledi. Kolat, özellikle çocuklar olmak üzere, herkesin günde en az iki bardak süt içmesi gerektiğini bildirdi.

VALİ ALİ KOLAT, OKUL SÜTÜ PROGRAMI KAPSAMINDA KENTTE 107 OKULDA EĞİTİM GÖREN 18 BİN 641 ÖĞRENCİYE YAKLAŞIK 800 BİN PAKET SÜTÜN YARISINDAN FAZLASININ DAĞITILDIĞINI SÖYLEDİ.
Günde iki bardak süt için 
Vali Ali Kolat, enerji ve besin öğeleri ihtiyacının karşılanmasında en önemli besin gruplarından birinin, süt ve süt ürünleri olduğunu söyledi. Kolat, özellikle çocuklar olmak üzere, herkesin günde en az iki bardak süt içmesi gerektiğini bildirdi. 
SAĞLIKLI NESİL YETİŞTİRECEĞİZ 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 21 Mayıs ?Dünya Süt Günü? nedeniyle Mehmet Varlıoğlu İlköğretim Okulu`nda, sütün sevdirilmesi için öğrencilere okul sütü dağıtımı yapıldı. Bedensel ve zihinsel gelişimde çok önemli bir yere sahip olduğu vurgulanan sütlerden içen öğrenciler her gün süt içmeye de söz verdi. Vali Ali Kolat, 1956 yılından itibaren bugünün Dünya Süt Günü olarak kutlandığını belirtirken, ?Ülkemizde de 1986 yılında başlatılan bu uygulama kapsamında sütün faydalarını anlatıp, bu konuda farkındalık yaratmak, duyarlılığı yükseltmek için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Çocuklarımıza sütün faydalarını anlatmak ve içmeye teşvik etmek amacıyla bu örnek uygulama önümüzdeki yıllarda da devam edecek? dedi.
BÜYÜMEYE KATKI SAĞLAR 
Vali Ali Kolat, insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin yeterli miktarlarda düzenli olarak alınması gerektiğini belirtti. Kolat, enerji ve besin öğeleri ihtiyaçlarının karşılanmasında en önemli besin gruplarından birinin, süt ve süt ürünleri olduğunu ifade etti.Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketiminin özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları başta olmak üzere her yaş grubu için büyük önem taşıdığını kaydeden Kolat, ?Özellikle yeni öğretim yılının ikinci yarısına başlarken sütün çocuk beslenmesindeki önemini yeniden hatırlatma gereği duyuyoruz. Süt; protein, karbonhidrat, yağ gibi makro besin öğeleri ile mikro besin öğeleri olan kalsiyum, fosfor, potasyum, çinko gibi mineraller bulunur? diye konuştu. 
HAFTANIN 3 GÜNÜ DAĞITILIYOR 
Kolat Kırıkkale`de haftanın 3 günü 18 bin 641 öğrenciye süt dağıtılacağını kaydetti. Program kapsamında Kırıkkale`de 107 okulda eğitim gören 18 bin 641 öğrenciye yaklaşık 800 bin paket süt dağıtımının devam ettiğini belirten Kolat, geçen yıl süt dağıtım programında yaşanan bazı sıkıntıların geride kaldığını ve bu yıl aynı sıkıntıların yaşanmadığını bildirdi. Süt hassasiyeti olan öğrencilerin belirlendiğini ve bunlara süt verilmediğini ifade eden Kolat, programın, sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olması dileğinde bulundu. Kolat konuşmasının devamında, ?Okul sütü projesiyle ilgili, gelişim dönemindeki çocuklara bu alışkanlığın kazandırılmasıdır. Diğer içeceklerle sütün ayrışım noktasında bilincinin de gelişmesi sağlanacaktır. Bu devrin öğrencileri daha karlı bizim zamanımızda dışarıdan süt tozları ihraç edilirdi ama bugün ki durumda hayvancılık yönünde gelişimci bir ülke olduğumuzdan dolayı kendi sütümüzü kendimize yetiyoruz? dedi.


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!