Gül görünce kokan sensin, gönülde yürek sensin, can da sensin

Gül görünce kokan sensin, gönülde yürek sensin, can da sensin

KUTLU DOĞUM HAFTASI MÜNASEBETİYLE...

Gül görünce kokan sensin, gönülde yürek sensin, can da sensin

Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (SAV) dünyaya teşriflerinin 1444. yıldönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında bir program düzenlendi.

KATILANLAR

Programa, Vali Vekili Mehmet Yıldız, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar,  İl Müftüsü Bekir Gerek, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, davetliler ile vatandaşlar katıldı.

ÖNEMLİ BİR GÜN

Kutlu Doğum Haftası programı İstiklal Marşı`nın ardından Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi hafız Adem Kemaneci`nin Kur`an-ı Kerim okumasıyla başladı. İl Müftüsü Bekir Gerek de Hazreti Peygamber`in doğumunun Müslümanlar ve bütün insanlık için en önemli bir gün olduğunu söyledi.

PEYGAMBERİMİZİN DOĞUMU

Sevgili Peygamberin âlemlere rahmet olarak ve kıyamete kadar örnek olarak gönderildiğini dile getiren Gerek, "Peygamberimiz de `Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere geldim` diye buyurmuştur. Bu bakımdan dini, dünyevi, manevi ve ahlaki hayatımızın en büyük rehberi hiç şüphesiz ki sevgili Peygamberimizdir. 1444 yıl önce insanlığın, yaratanını, ona karşı kulluğu, mahlûkata karşı sevgiyi, saygıyı ve merhameti unuttuğu hatta her türlü şiddetin, kötülüğün, haksızlığın, yalanın, iftiranın, riyanın yapıldığı insanlık şeref ve haysiyetinin onur ve itibarının hiçe sayıldığı, cehalet ve zulmün kol gezdiği bir dönemde sevgili Peygamberimizin doğumu, örnek hayatı ve öğretileri insanlığa doğru inancı, kulluğu ve güzel ahlaki, sevgiyi, saygıyı, merhameti ve şefkati öğretmiştir. Bu anlayışla sevgi, saygı ve merhamet toplumu oluşturmuştur" dedi.

YAŞAMA AHLAKINI' SEÇMİŞTİR

Sevgiyi, saygıyı, şefkati, merhameti tanımaya ve hâkim kılmaya her zamankinden daha çok muhtaç duyulduğuna işaret eden Gerek, bugün birlikte yaşama konusunda genelde insanlığın özelde ise Müslüman toplumların karşılaştığı sorunların çözülmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.  Programda konuşan Vali Vekili Mehmet Yıldız da  Öncelikle Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1444 yılında hepinizi saygıyla selamlıyorum. Peygamber Efendimiz: ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim.' diyor. Biliyorsunuz ki toplumları ayakta tutan onları ahlak değerleridir. Birbirlerine saygı ve sevgi içerisinde bulunmalarıdır. Peygamber Efendimiz dünyaya geldiği sıralarda Arap Yarımadası ve dünya çok kötü şartlar içindeydi. Peygamber Efendimize Risalet gelince, Allah'ın yüce mesajı ile o dönemdeki halkı aydınlattı. Onların üşütün ahlak seviyesine yükselmesine vesile oldu. O dönemde, kızlarını diri diri toprağa gömen insanlar Cenab-ı Hakk'ın mesajlarının topluma yayılması sayesinde ahlak olarak en üstün değere haiz insanlar oldular. Asr-ı saadeti meydana getirdiler. Dünyanın geleceğine ışık tuttular. İşte Peygamber Efendimizin bundan 1444 yıl önce teşrif ettiği bu dünya, Cenab-ı Hakkın Peygamber Efendimize göndermiş olduğu insanlığı aydınlatıcı, insanlığın insan gibi yaşamasını sağlayıcı düsturlarla, birarada yaşama alışkanlığı ile bugünlere geldik.  İşte biz de ülkemizde her yıl kutlanan Kutlu Doğum Haftalarıyla Peygamberimizin güzel ahlakı ile ilgili bir konuyu, bir temayı işlemekteyiz. Bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘ Bir arada Yaşama Ahlakını' seçmiştir. Konu olarak, tema olarak fevkalade isabetli; topluma İslam'ın değerlerini, ahlakını, sevgisini, kardeşlik dini olduğunu hatırlatan bir temadır. Toplum olarak Peygamber Efendimizin güzel ahlakını anlayabilirsek, kardeşçe, sevgi içerisinde, huzur içerisinde bir arada yaşayabilelim. Gelecek nesillere örnek alabilelim. İslam'ın ruhuna uygun, birlik, beraberlik ve sevgi içerisinde bir toplum olabilelim” dedi.

ÖĞRENEBİLECEĞİMİZ BİR TOPLUMDAYIZ

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise Müslüman bir toplumda, ülkede, ailede doğduklarını ve yaşadıklarını belirterek, "Doğruyu, yanlışı, iyiyi, kötüyü, helali, haramı, günahı, sevabı öğrenebileceğimiz bir toplumdayız. Bu konudaki en önemli rehberimiz Kur'an-ı Kerim ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin, hayatı, sözleridir. Bizler bu manada büyük bir nimete sahibiz" diye konuştu.

PROGRAM, GÜL DAĞITIMI

Program, gül dağıtımı, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından ilahi dinletisi, semah gösterisi ve etli pilav ikramı ile son buldu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ