Güle güle şehitlerim hakkınızı helal edin

Güle güle şehitlerim hakkınızı helal edin

İKİ ŞEHİT SONSUZ ACI...

Güle güle şehitlerim hakkınızı helal edin

Kırıkkale dün iki şehidini daha vatan toprağına emanet etti. Binlerce Kırıkkaleli şehidini son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Iğdır´daki hain saldırıda şehit düşen Özel Harekât Polislerinden Ferhat Kaya Kırıkkale´de, Nebi Gündoğan ise Akçakavak köyünde defnedildi.

İKİ ŞEHİT İKİ ACI

Şehitler diyarı olarak bilinen Kırıkkale dün iki şehidini daha vatan toprağına emanet etti. Iğdır´da PKK köpeklerinin saldırısı sonucu şehadet şerbetini birlikte içen Kırıkkaleli Özel Harekât Polisleri Ferhat Kaya ile Nebi Gündoğan için dün Nur Camiinde tören düzenlendi. Cami avlusuna koşan Kırıkkaleliler şehitlere son görevini yerine getirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

HAKKIMIZI HELAL ETMEYİZ

Şehitlerin cenazesi cami avlusunda düzenlenen iki ayrı musallaya kondu. Burada şehitlerin arkadaşları tabutları başında saygı nöbeti tutarken şehitlerin yakınları tabutların başından bir saniye olsun ayrılmadı. Özel Harekât Polisi Ferhat Kaya´nın acılı babası evladının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Tabutun başına gelen AK Parti Kırşehir Milletvekiline sitem ederek ?Evlatlarımızın öcünü almadığınız müddetçe hakkımızı helal etmeyeceğiz oğlumun öcünü alın? dedi. Şehidin acılı annesi ise şehidin başında saygı nöbeti tutan polislerin ellerini hiç bırakmadı. Şehidin arkadaşı ise acılı annenin elini öperek teselli etmeye çalıştı. Gözyaşlarına hâkim olamadı.

SON YOLCULUKLARI DA BİRLİKTE OLDU

Iğdır´da şehit olan diğer Kırıkkaleli polis memuru Nebi Gündoğan´ın tabutunun başında da ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Acılı baba ile anne şehit evlatlarının tabutunun başından bir an olsun ayrılmazken kardeşleri ağabey ve ablaları ile yakın akrabaları sürekli gözyaşı dökerek teröre lanet okudu. Akçakavak köyünden gelen şehidin köylüleri 17 gün içinde ikinci şehidin acısıyla camideki törene katıldı.

ANNE OĞLUNU SELAMLA KARŞILADI

Önceki gün akşam Kırıkkale´ye getirilen şehitler, burada Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morguna kondu. Ardından Bekir Ferhat Kaya´nın cenazesi Samsun Bulvarı üzerinde bulunan evine getirildi. Burada anne Gülay Kaya, şehit oğlunu selamla karşıladı. Acılı anne oğlunun cenazesini görmek istedi. Fakat cenaze gösterilmedi. Ardından ağıtlar Kırıkkale´nin her taraftan duyuldu. Kur´an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Şehitle helalleşmenin ardından cenaze aracı hareket etti.

DEVLETE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Şehit polisler Bekir Ferhat Kaya ve Nebi Gündoğan´ın cenazeleri meslektaşlarının omuzlarında Nur Camii´ne getirildi. Şehitlerin tabutlarını gören yakınları ve vatandaşlar, gözyaşlarına boğulurken, vatandaşlar, ?Şehidim hakkını helal et bize? diyerek sloganlar attılar. Bu arada Kaya´nın anne ve babası ?Oğlumun katilleri bulunmadıkça devlete hakkımı helal etmiyorum. Bizim çoğumuzun yaşı genç, niye tecrübeli polisleri göndermiyorsunuz? diyerek ağıtlar yaktılar.

KADIN POLİS GÖZYAŞLARINA BOĞULDU 

İki acının yaşandığı Kırıkkale´de, şehitlerin yakınları tabutun başından ayrılmadı. Tabuta sarılarak, gözyaşı döktü şehitlerin fotoğraflarını öptüler. Bu arada şehit Kaya´nın çalışma arkadaşı Özel Harekâtçı kadın polis, daha fazla dayanamayarak gözyaşlarına boğuldu. Öğle namazının ardından İl Müftüsü Bekir Gerek, önce şehit Kaya ve daha sonra Gündoğan´ın cenaze namazlarını kıldırdı. Daha sonra şehit polislerin tabutları omuzlara alınarak, cenaze aracına kondu. Kaya´nın cenazesi Kırıkkale Şehitliğine defnedilirken, Gündoğan´ın cenazesi ise Balışeyh İlçesi Akçakavak köyüne defnedildi.    

TÖRENE BİNLERCE KIRIKKALE KATILDI

Kırıkkale Nur Camiindeki törene, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, MHP Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, AK Parti Kırşehir Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri askeri erkân, şehidin yakınları ve binlerce Kırıkkaleli katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ