Gül gibi hastane

Gül gibi hastane

GÖNÜLLÜLÜK HEYECANI YARATMAK İÇİN...

Gül gibi hastane

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliğince iki proje hazırlandı. Gül Gibi Hastane ve Gönüllülük En Güzel Hayaldir adlı projelere vatandaşların destek vermesi istendi.

İKİ PROJE HAZIRLANDI

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığının Türkiye genelinde uygulamaya açtığı Yüksek ihtisas Hastanesi bünyesinde gerçekleştirilecek olan çevre, sağlık ve sosyal hayat aktivitesinde dinamik oluşturacak ?Gül gibi hastane ve Gönüllülük en güzel hediyedir? adlı projeleri hazırladı. Projenin desteklenmesi amacıyla vatandaşlardan destek istendi.

GÜL GİBİ HASTANE PROJESİ

Projenin amacı konusunda yapılan açıklamada; Hastanemizin dikilebilecek her bir karışlık alanına, sevginin simgesi olan rengârenk mis kokulu güller dikilip, aşı budama gibi üzerinde ruhu dinlendirmeye yönelik sanatsal uygulamalar yapılacaktır. Hedef kitle; üniversite öğrencileri veya emekli olup bir uğraşı olmasını isteyenler dikilebilecek alana uygun olarak kokulu, aşılı ve sarmaşık gül çeşitleri kullanılacağız.

GÖNÜLLÜLÜK HEYECANI YARATMAK İÇİN

Temel amacımız; gönüllülük heyecanı ve katılımını artırmakla beraber; çevre temizliğine görsel bir katkı sağlamak ve aynı zamanda ülkemizdeki diğer sağlık kuruluşlarına da örnek teşkil edip, bu projenin desteği ve vesilesiyle ?gül gibi hastane? logosu ve standardı kazanmak.

EMEĞİ GEÇENLER İÇİN FİDAN DİKİLECEK

Gülfidanlarının her biri üzerinde yapılacak işlemler, o fidanlarda emeği geçenlere ve belki de ümitsiz bir ruh haliyle hastaneye başvurmuşlara sevinç, huzur, ümit ve sağlık ve tebessüm olacaktır. Bizimle birlikte sevginin simgesi olan gülfidanı dikecek gönüllüler arıyoruz. Etkinlik günü başvuran gönüllülere 3 gün öncesinden e-posta gönderilecektir. Çevre kapsamında yer alan proje için 18.01.2016-29.02.2016 tarihleri arasında müracaat edilecek olup,  01.03.2016-10.03.2016 tarihleri arasında uygulamaya konulacaktır. Projeye katılım yaşı en az 15 olmakla birlikte detaylı bilgiye 0318 215 10 24 no´lu telefondan ulaşılabilir.

GÖNÜLLÜLÜK EN GÜZEL HEDİYEDİR

Gerçekleştirilecek olan projemizle; Hastanemizde uzun süredir yatan yaşlı hastaların refakatçilerini dinlendirmek ve fiziksel egzersizlerinin yapılmasında yardımcı olmak, uzun süre hastanede yatarak tedavisi gereken hastaların refakatçilerine veya yakınları olmayan hastalara yardımcı olmak amaçlanmıştır. Kısa sürelerde de olsa refakatçilerin kendi ihtiyaçlarını karşılamak için hastaneden çıkabilmeleri sağlanacaktır.?

TÜM KLİNİKLERİ KAPSIYOR

Palyatif bakım, dahiliye, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, yoğun bakım ve beyin cerrahisi servislerinde uzun süredir yatan hastaların fizyoterapistler gözetiminde egzersizlerine yardımcı olunacaktır. Gönüllülere öncelikle egzersiz eğitimi verilecektir. Yatağa bağımlı hastaların günlük egzersizlerine yardımcı olunması planlanmıştır.

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER

?Sağlık ve Sosyal Hizmetler kapsamında yer alan projemiz 15.01.2016-28.02.2016 tarihleri arasında müracaat edilecek olup,  01.03.2016-30.04.2016 tarihleri arasında uygulamaya konulacaktır. Projeye katılım yaşı en az 16 olmakla birlikte detaylı bilgiye 0318 215 10 24 no´lu telefondan ulaşılabilir? şeklinde ifadelere yer verildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü