Gücümüzü hukukun üstünlüğünden alıyoruz

Gücümüzü hukukun üstünlüğünden alıyoruz

Kırıkkale Barosu Başkanı Av. Ayhan Yılmaz, yargının üstünlüğünde görev yapan avukatların Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı kaldığını söyledi. Yılmaz, ?Avukatlar güçlerini hukukun üstünlüğünden ve doğru temsile olan inançlardan alırlar? dedi.

ADALETİN SAVAŞÇILARI

Avukatlar Haftası boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Kırıkkale Baro Başkanlığı, 5 Nisan Avukatlar Günü`nü de Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlediği törenle kutladı. Daha sonra Vali Ali Kolat ziyaret edildi. Avukatların cübbeleriyle katıldığı törende, Baro Başkanı Yılmaz, Atatürk Anıtı`na çelenk koydu. Kırıkkale Barosu Başkanı Av. Ayhan Yılmaz, 5 Nisan Avukatlar Günü olması nedeniyle yaptığı açıklamada, ?En temel hak olan `savunma hakkının` yerine getirilmesinde vazgeçilmez olan, zor günlerde her zaman var olan savunmanın yılmaz bekçileri, adalet savaşçıları avukatlarımızın ne zor koşullarda olduklarını hatırlatmaya, farkındalık oluşturmaya, mesleğimizin onurunu ve önemliliğini vurgulamaya çalışıyoruz? diye konuştu.

ÖZGÜRLÜĞÜN YILMAZ SAVUNUCULARIYIZ

Yılmaz konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, ?Avukatların insanların en zor dönemlerinde var olur. Avukatlar, özgürlüğün ve bağımsızlığın yılmaz savunucularıdır. Bu bağlamda etkin ve adil hüküm kurmak, avukatın, hakim ve savcı karşısında eşit haklarla donatılmasıyla mümkündür; ancak bu halde adalet mülkün temeli olacak ve yargı adalet dağıtabilecektir. Unutmayalım ki, avukatlarımız, toplumu hakları konusunda bilgilendirip, yönlendirmekte, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olarak önemli bir görevi ifa etmektedir. Kurumlar ve vatandaşlarımız adına büyük bir sorumluluk bilinciyle savunma hakkının uygulayıcısı olan Avukatlık müessesesi, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır.?

TEMEL HAKLARA SAYGILIYIZ

?Temel hakların öncelikli olanlarından olan savunma hakkını kullanan avukatlarımız adaletin sağlanmasında ve toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesinde çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Kişileri ve toplumları hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan avukatlarımız, meslek etiğine ve kanunlara bağlı, adaletin sağlanması hususunda da kararlı tavırlarıyla her daim görevlerinin başında olmaya devam edeceklerdir. Avukatlık mesleğinin toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma yerleşmesi dileğiyle, görevlerini üstün hizmet ve sorumluluk anlayışıyla yerine getiren tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlar başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım? dedi. 

KÖKSAL ÇAKIR
6.04.2013 22:43:54
Görevlerini üstün hizmet ve sorumluluk anlayışıyla yerine getiren tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlar başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ