GSB SPOR OKULLARI AÇILDI

GSB SPOR OKULLARI AÇILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de gençlere sporu sevdirmek amacıyla başlatılan yaz spor okullarının açılışı gerçekleştirildi.

29 Haziran-17 Ağustos tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye genelinde 5-18 yaş grupları için 'Bu yaz mutlaka spora başlamalısın' sloganı kapsamında başlattığı yaz spor okullarının startı Kırıkkale’de verildi. 17 Ağustos Başpınar Kapalı spor salonunda gerçekleştirilen etkinlikte 30 farklı branştan öğrenciler açılışta gösteri gerçekleştirdi. 44 antrenörün görev alacağı kurslarda, gençlere sporu sevdirerek önemli farkındalıklar oluşturulacak.

Aynı zamanda kurs boyunca kayıtların sürdüğü yaz spor okulları haftanın her günü olacak şekilde sürdürülecek. Belirli periyotlar halinde verilecek olan kurslarda öğrencilere spor alışkanlığı kazandırılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp yaptı. Müdür Alp, “Kırıkkale’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak yaklaşık 30 branşta bu yıl inşallah çocuklarımıza, gençlerimize ve ilimize hizmet vermeyi planlıyoruz” dedi.

 “Uzun süredir yaşadığımız pandemi sürecinin, aşılamaların yapılarak hız kazandığı ve hayat standartlarımızın yükselmeye devam ettiği, normalleşme adımlarının atıldığı bu dönemde tüm çocuklarımıza ve gençlerimize yaz tatillerini daha iyi değerlendirmek adına sporla buluşturmak,  sportif faaliyetlerle buluşturduğumuz çocuklarımızın içerisinden yetenekli olanları tespit ederek onları ileriki süreçlerde o branşlarda devamlılığı sağlayıp gelecekte daha iyi başarılara imza atacak birer sporcu olarak yetiştirmek amacıyla; il spor merkezlerimizi açılmış olmasının mutluluğunu yaşamaktayız”

Gençlik ve spor bakanlığı, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında elde edilen başarılarla Türk sporunun marka değerinin artış göstermesiyle birlikte sporcu yetiştirme alanında da önemli adımlar atıyor. Sporu sevdirmenin, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmanın, toplumda spor kültürünü güçlendirmenin ve sporun daha geniş kitlelere yayılmasının amaçlandığı bu projede, değerlendirmeler sonucunda başarılı olan çocuklarımız ve gençlerimiz spor kulüplerine yönlendirilerek profesyonel spor yaşamlarına ilk adımlarını atıyorlar. Bu nedenle il spor merkezlerini çok önemsiyoruz. Tüm branşlarımız tamamen ücretsiz olup, kayıtlarımız halen devam etmektedir” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ