Grip hastalığı baş gösteriyor

Grip hastalığı baş gösteriyor

Kırıkkale'de hava sıcaklarının akşam saatlerinde hissedilir dolayda düşmesi nedeniyle grip ve nezle salgınının baş gösterebileceği bildirildi. Grip nezle ve ateş hastalığı nedeniyle birkaç gündür hastaneye yatan hasta sayısında artış yaşanırken, İl Sağlık

YAŞLILAR DAHA ÇOK ETKİLENİYOR

Yüksek ateş ve öksürükle başlayan grip salgınından en çok yaşlıların etkilendiğini aktaran İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, halk arasında paçavra hastalığı olarak da bilinen gribin kış aylarına doğru birçok insanı olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Gribi atlatmak için bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemine dikkat çeken Uzun, “Grip, en sık sonbahar başı ve kış ortasında zirve yapmaktadır. Kasım ve mayıs ayları arasında da sıkça görülebilmektedir. Hastalığı kolay atlatmak için uygulanacak tedavi kadar hastalanmamak için bağışıklık sistemimizi güçlü tutacak önlemler almak da önemlidir. İnsanlar bu konuda geçmişe kıyasla daha bilinçli davranmakta, hastalık belirtilerini göstermeden tedbirler almaktadırlar.” dedi.

ŞİKÂYETLER ARTIYOR

Uzun, son dönemlerde acil servislere grip ve nezle şikâyeti ile gelindiğini belirterek, “Acil servise gelen hastaların çoğu grip ve nezle ile hastaneye başvuruyor. Grip salgını genç kesimde fazla etki etmiyor. Çabuk atlatılıyor. Ancak yaşlı kesimde yatağa düşürebiliyor. Vücut direncini kaybettiği için iyileşme süreci uzayabiliyor. Bu sebeple bize bu salgınla başvuran birçok yaşlı hastamızı yatırdık. İlaç ve serum tedavisi uyguluyoruz. Grip salgınından korunmak için, grip ya da soğuk algınlığı geçiren kişilerden uzak durmak, sık dokunulan eşyaların sürekli temizlenmesi, ortamın havalandırılması, ellerin sık yıkanması, sağlıklı beslenmek, havaya göre giyinmek, kalabalık ortamlardan kaçınmak gerekiyor.”

KRONİK HASTALIĞI OLANLAR DAHA DİKKATLİ OLMALI

Uzun, kronik hastalığı olanların grip salgınına karşı daha dikkatli olmasını uyarısında bulundu. Grip olan kişilerin çoğu tedaviye ihtiyaç duymadan hafif bulgularla hastalığı en geç 2 haftada tam olarak atlatabildiğine dikkat çeken Uzun, “Bazı insanlarda ise hastalık daha şiddetli seyretmekte hastanede yatması gerekmekte ve gribe bağlı komplikasyonlar oluşabilmektedir. Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklar, 65 yaş ve üzerindekileri, gebeler ve kronik hastalığı olanlarda zatürre, bronşit, sinüzit. Kulak enfeksiyonları gibi komplikasyonlar daha sık görülmektedir. Astım kronik akciğer, kalp ve böbrek hastalarının altta yatan hastalıklarının seyri kötüleşebilir. Genellikle istirahat önerilmekte, bulgulara yönelik tedavi edilmekle birlikte; kronik hastalığı olan risk grubu hastalarda zaman, zaman doktor kontrolünde ilaç kullanılabilmektedir.” diye konuştu.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!