Görüşmelerde istediğimizi alacağız

Görüşmelerde istediğimizi alacağız

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği yemekte konuşan Sendika Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, hükümetin toplu sözleşme masasından kamu emekçilerinin isteklerini karşılaması gerektiğini söyledi. Konuşmanın sonunu ‘Ne Mutlu Türküm Diyene' sözü ile b

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI

Türk- Eğitim-Sen Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği, her yıl olduğu gibi bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Programda musiki konseri eşliğinde oruçlar açıldı. Yapılan iftarın ardından konuşma yapan Şube Başkanı Karabacak, “Toplu Sözleşme döneminin kamu çalışanlarının ekonomik taleplerine cevap aranan ve cevap bulunan bir süreç olması gerekmektedir. Hemen ifade edeyim ki Türkiye Kamu-Sen olarak 2014 ve 2015 yıllarının her biri için 10+10 zam talebinde bulunduk. Türkiye’nin 10 buçuk yılda yüzde 77 büyüdüğü ifade ediliyor, bu oranda büyüyen bir ülkede, ekonomik anlamda kamu çalışanlarının alım gücü yüzde 24,6 oranında azalıyorsa bu hesapta bir hata vardır” dedi.

BİLİMSEL GERÇEKLERE UYGUN OLARAK ORTAYA KONULMUŞTUR

Karabacak konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Alım gücünün de bu büyümeye paralel olarak artması lazım. Bizim zam talebimiz, ekonomik ve bilimsel gerçeklere uygun olarak ortaya konulmuştur. Sanal enflasyon değil sokak enflasyonu esas alınmıştır. Devletin en önemli enstrümanı olan ve devletle vatandaş arasında köprü olan devlet memurlarını geçinme aczi içinde bırakarak devlet hizmetlerinin vatandaşa kaliteli ve sağlıklı gitmesini de engellemiş oluyoruz.”

BÜTÜN KALEMLER EMEKLİLİK KESENEĞİNE EKLENMELİDİR

“Bugün 10+10 ile birlikte öğretmen ve akademisyenlere ek ödeme verilmesi, ek ödeme, döner sermaye vb. memur maaşını oluşturan bütün kalemlerin emeklilik keseneğine eklenmesi, emekli ikramiyesi için öngörülen 30 yıl sınırlamasının kaldırılması, Yılda iki kez dini bayramlar öncesinde tüm kamu görevlilerine 843 TL tutarında "Bayram İkramiyesi" ödenmesi, Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personele de ek gösterge verilmesi ve genel idare hizmetleri sınıfına alınması, Ek ders ve nöbet ücretlerinin artırılması, nöbet tutan öğretmen ve personele nöbet ücreti verilmesi gibi hak ettiğini düşündüğümüz birçok kazanımı talep edeceğiz” dedi.

MHP TAM KADRO

Yeşilöz Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Toplu Sözleşme Genel Sekreteri Mehmet Yaşar Şahin Doğan, Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, MHP İlçe Başkanı Erdal Baloğlu, Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Tunçbilek, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Aday adayları ve Türk Eğitim Sen üyeleri katıldı. Yemekte, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Aday Adayları birlik ve beraberlik mesajları verirken, yerel seçim çalışmalarında herkesin birbirini destekleyeceği mesajını verdiler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ