Görmem için sen varsın

Görmem için sen varsın

KIRIKKALE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN BAŞLATTIĞI PROJE, 19 LİSEDE HAYATA GEÇİRİLMEYE BAŞLANDI

KIRIKKALE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN BAŞLATTIĞI PROJE, 19 LİSEDE HAYATA GEÇİRİLMEYE BAŞLANDI

Görmem için sen varsın

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 19 lisede başlattığı proje hayata geçirildi. ?Görmem için sen varsın? projesinin koordinatörlüğünü, İl Milli Eğitim Ar-Ge Birimi Projeler Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz, Proje Sorumluluğunu Hatice Şap yaparken, projenin yasal temsilciliğini ise İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin yapıyor.

PROJE EĞİTİMİ ŞEHİT NEBİ GÜNDOĞAN ANADOLU LİSESİNDE

Proje Eğitim Görevlisi olarak şimdiye kadar beş kurum amirlikleri, 10 kadar okullarda eğitim ve sunum yaparak Gençleri ve toplumu bilinçlendirmeyi amaç ediniyor. Amacın, engelli bireylerin Aile ve Toplum içerisindeki yeri ve karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda başlatılan liselerde eğitim serisine Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesinde başladı.

RETİNA YIRTILMASI SEBEBİYLE HAYATI KARARDI

Okul Müdürü Türker Yurtsever´in başkanlığında, Çok Amaçlı Salonda yapılan eğitimde konuşan Bekir Akdeniz, yaşında nasıl hayatının, gözleriyle birlikte karardığı hakkında bilgi verdi. Retina yırtılması sebebiyle o zamanın teknolojisiyle Almanya´da bile 13 ameliyat geçirmiş ve kurtuluşu olmadan iki gözünü de kaybeden Akdeniz, ?Hayat mücadelesine başladığımda, gören eşimle anlaşamadığım için ayrıldım, 6 sene önce Kırıkkale´ye gelerek görmeyen bir bayanla evlenerek 4 yaşında bir de erkek çocuğu sahibi oldum? dedi.

BİR GÖRME ENGELLİNİN HAYAKTINI KOLAYLAŞKTIRMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

İşte bu şartlarda bu kadar badire atlattıktan sonra hayata nasıl tutunduğunu ve eğitimin meşalesini Bahşılı´da başlatarak bütün Kırıkkale´de yakmak istediğini söyleyen Akdeniz verdiği eğitimde, görme engelli bireylere trafikte nasıl yol verilir, toplu taşıma araçlarına binme, oturma ve inmede neler yapılır, engelli bireylerin kaldırımlarda karşılaştığı güçlükler, komşu ve toplum ilişkileri, baston kullanma, evlerinde aile içi yaşayış biçimleri, engelli bireylerin toplumdan beklentileri ve her insanın engelli olabileceği gibi konulardan bahsederek bir ders saati verilen eğitim tamamlandı.

DÖRT YAŞINDA OLMASINA RAĞMEN OĞLUMUN BİZE ÇOK FAYDASI OLUYOR

Soru-Cevap kısmında ise ev hayatını, eşiyle nasıl anlaşma sağladığını sordular. Akdeniz ise, ?Görevleri ve ev işlerini paylaşarak anlaşıyoruz, dört yaşında olmasına rağmen oğlumun bize çok faydası oluyor? diye konuştu. Eğitimi sonuna kadar dinleyen 9. ve 10. sınıf öğrencileriyle öğretmenleri ise sokakta bir görme engelli gördüklerinde onunla nasıl irtibata geçeklerini, nasıl selamlaşacaklarını, sokağın karşısına geçerken nelere dikkat edeceklerini öğrenerek Bekir Akdeniz´den çok yararlandıklarını, bilinmeyen çok şey öğrendiklerini belirttiler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü