Görevinizi kötüye kullanmayın

Görevinizi kötüye kullanmayın

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Ahmet Baş, verilen görevin yerine getirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Etik ilkelere uygun bir şekilde çalışma ortamı oluşturulması gerektiğini, çalışanların da bu kurala uyması gerektiğini belirten Baş, görev

ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ

Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü?nde ?Etik Davranış İlkeleri? konulu konferans düzenlendi. Bakanlık Müşaviri Ahmet Baş verdiği seminerde Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Etik ilkelerin; Görevin yerine getirilmesinde kamu hizmeti bilinci, Halka hizmet bilinci, Hizmet standartlarına uyma, Amaç ve misyona bağlılık, Dürüstlük ve tarafsızlık, Saygınlık ve güven, Nezaket ve saygı, Yetkili makamlara bildirim, Çıkar çatışmasından kaçınma, Görev ve yetkilerin menfaat sağlamak amacıyla kullanılmaması, Hediye alma ve menfaat sağlama yasağı gibi konulara açıklık getirdi.

KAYNAKLAR DÜZGÜN KULLANILSIN

Baş, Kamu malları ve kaynaklarının kullanımı, Savurganlıktan kaçınma, Bağlayıcı açıklamalar ve gerçek dışı beyan, Bilgi verme, Saydamlık ve katılımcılık, Yöneticilerin hesap verme sorumluluğu, Eski kamu görevlileriyle ilişkiler, Mal bildiriminde bulunma olduğunu söyledi. Evrensel etik ilkeler ve değerler; meslek üyelerinin, kendisine, mesleğine, meslektaşlarına ve topluma karşı sorumluluklarını yerine getirirken kullandığı yol gösterici kurallar olduğunu söyleyerek daha sonra bu ilkeleri örneklerle açıkladı.

PERSONELİN KİŞİSEL GELİŞİMİ

İl Müdürü Recep Kırbaş da yaptığı konuşmada bu tür seminerlerin personelin kişisel gelişimine çok faydası olduğunu söyleyerek günümüzde kamu personellerinin kendilerini sürekli yenilemek ve çağa uydurmak zorunda olduğunu belirtti. Kırbaş, Bundan sonra da bu ve benzer hizmet kalitesini arttıracak seminerlere devam edeceklerini vurgulayarak hedeflerinin ISO 9001 kalite yönetim standardı belgesi alabilmek olduğunu söyledi.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü