Göletlere 40 bin sazan

Göletlere 40 bin sazan

GÖLETLERDE ÇEŞİTLİLİK ARTTIRILDI

Göletlere 40 bin sazan

Kırıkkale´deki göletlerine balıklandırma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda göletlere 40 bin pullu sazan bırakıldı.

BALIKLANDIRMA ÇALIŞMASI

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Bakanlığı tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla 2016 yılında uygulamaya konulan ?Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi´ kapsamında  Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden getirilen toplam 40 bin pullu sazan yavruları Keskin İlçesi Dağsolaklısı ve Sulakyurt ilçesi Sarıkızlı  Göletlerine   bırakılarak balıklandırma çalışması yapıldı.

GÖLETLERDE ÇEŞİTLİLİK ARTTIRILDI

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ?Proje ile gelecek yıllarda su kaynaklarımıza; yayın, kalkan, alabalık, sazan, şabut, kerevit ve mersin balığı başta olmak üzere yeni türlerin bırakılması gerçekleştirilecektir.?

SAZAN BALIĞI KÜLTÜR BALIKÇILIĞI

Balıklandırma çalışmasında kullanılan sazan balığı hem kültür balıkçılığında hem de doğal suların aşılanmasında kullanılmaktadır. Ülkemizde göl verimliliğinin artırılması amacıyla 1970 yılından beri göl, gölet ve baraj göllerimizin balıklandırılmasında kullanılmaktadır.

GÖLETLER KONTROL EDİLİYOR

Balıklandırılan sahalar Kırıkkale İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri  Şube Müdürlüğü koordinesinde Sulakyurt ve Keskin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce periyodik olarak kontrol edilecek, kaçak ve izinsiz avcılık yapanlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır. Kamuoyuna ve ilgililerine önemle duyurulur.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü