Gök'ün önerileri gündem oluşturdu

Gök

GÖK, KIRIKKALE`NİN KURTULUŞ REÇETESİNİ YAZDI

Gök'ün önerileri gündem oluşturdu

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Ekrem Gök'ün Başbakan Davutoğlu ve 8 bakanın katılımı ile gerçekleşen TOBB Ticaret Şurası'nda yaptığı konuşma gündeme oturdu. Gök'ün, Satılan arsaların gelirleri modernleşmeye harcansın” önerisi kamuoyunda olumlu karşılandı. 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ OLUMLU KARŞILANDI

TOBB tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 8 bakan ve 81 ilden oda başkanlarının katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Şurası'nda yaptığı konuşma ile gündeme oturan Kırıkkale TSO Başkanı Ekrem Gök, özellikle MKE'nin modernleşmesinin önünü açacak çözümleri ile olumlu eleştiriler topladı.

ARSA GELİRLERİ KAYNAK OLMALI

Şurada MKE, TÜPRAŞ, Silah Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları ve Kırıkkale'nin tarımsal yapısı hakkında son gelişmeleri aktaran Gök, konuşmasının başında MKE fabrikalarının etkin ve verimli bir şekilde çalıştırıldığını ifade ederek, kurumun rekabet gücünün artması ve büyüyebilmesi için çok ciddi bir şekilde altyapı yatırımına ve teknolojik yönden modernleşmeye ihtiyacı olduğunu söylemişti. Modernleşmeye harcanacak kaynağın ise atıl durumda olan MKE arsalarının satılmasından elde edilecek gelirle karşılanması önerisini paylaşan Gök, Silah İhtisas Organize Sanayii Bölgesi'nin gelişmesinin ve yatırımcı çekebilmesinin önünü ise MPT üretiminin açacağını ifade etmişti.

GENEL MÜDÜRLÜK VE BAKANLIK ADIM ATMALI

Gök MPT konusunda, Biz Kırıkkale oda ve borsaları olarak, Silah İhtisas Organize Sanayii'nin yatırımcı çekebilmesi ve başarılı olabilmesi için Makine Kimya Endüstri Kurumu Fabrikaları'nda geliştirilen Milli Piyade Tüfeği'nin ana parçalarının MKE tarafından Kırıkkale'de üretilmesini talep ediyoruz. Diğer parçaların ise Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde özel sektör tarafından üretilmesini talep ediyoruz. Bunlarla ilgili olarak MKE Genel Müdürlüğü ve Milli Savunma Bakanlığı'nın gerekli adımları atmasını bekliyoruz” açıklamalarını yapmıştı.

YÜKSEK ARSA MALİYETLERİ YATIRIMI ENGELLİYOR

Gök'ün TÜPRAŞ ve çevresindeki arsa maliyetlerinin çok yüksek olduğu ve bunun yatırımların önünü tıkadığı yönündeki açıklamaları da ayrı bir gündem yarattı. Gök bu konuda, Bu sorunun aşılması için bölgenin ya serbest bölge ilan edilmesi ya da ihtisas organize sanayi bölgesi olmasının sağlanması gerekmektedir. Bu konuda da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteklerini bekliyoruz” demişti.

ÇİFTÇİ KIZILIRMAK'TAN YARARLANAMIYOR

Kırıkkale tarımını kurtaracak önerileri de şurada yaptığı konuşmada sıralayan Gök, 2013 yılında 422 milyon TL değerinde bitkisel üretim, 229 milyon TL değerinde canlı hayvan üretilmiştir. Bölgemizde istihdam edilenlerin yüzde 37'den fazlası hâlâ tarım sektöründe istihdam edilmektedir. İldeki yaklaşık 310.000 hektar tarım arazisinin 126.000 hektarı her yıl nadasa bırakılmaktadır. İlin tarım arazilerinin yüzde 93'ü kıraçtır. Sadece yüzde 7'si sulanabilmektedir. Bu anlamda ilimizdeki sulanabilir arazi miktarının artırılması şarttır. Kırıkkale tarım ve hayvancılığının gelişmesi, verim ve ürün çeşitliliğinin artması için mutlaka tüm ili kapsayacak bir sulama sisteminin geliştirilmesi gerekiyor. Bildiğiniz gibi Kızılırmak nehri ilimizin içinden geçiyor ama çiftçimiz bu sudan çok az faydalanabiliyor. Kırıkkale oda ve borsaları olarak, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan bu konuyla ilgili gerekli adımların atılmasını istirham ediyoruz” demişti.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı