Gök, TOBB Mali Genel Kuruluna katıldı

Gök, TOBB Mali Genel Kuruluna katıldı

TOBB 71. MALİ GENEL KURULUNU YAPTI

Gök, TOBB Mali Genel Kuruluna katıldı

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ekrem Gök Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin 71'inci Mali Genel Kurulu'na katıldı.  

YENİ YAPISAL REFORM GEREKİYOR

TSO Başkanı Ekrem Gök'e oda yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. TOBB'un 71'inci Mali Genel Kurulu Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Vural ve TOBB delegelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının yeni bir büyüme hikâyesi yazmak istediğini bunun için de siyasilerden yeni yapısal reformların elbirliğiyle ve hızla hayata geçirilmesini istediklerini vurguladı.

HIZLI ÇÖZÜMLER ÜRETMELİYİZ

Hisarcıklıoğlu, 2015 seçimleri Türkiye'nin yeniden ayağa kalkması için milat olmalı. Haziran'dan sonra önümüzde seçimsiz bir 4 yıl var. Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeliyiz. Bu dönem sert tartışmaların geride kaldığı, güçlü reformların dönemi olmalı. Daha özgür ve daha zengin Türkiye için adımlarımızı hızlandırmalıyız” dedi. Türkiye'nin yeni bir büyüme modeline ihtiyacı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Yeniden bir yapısal reform gündemi oluşturarak, yeni bir büyüme hikâyesi yazmalıyız. Firmalarımızın yaşadığı çeşitli sıkıntılara hızlı çözümler üretmeliyiz” diye konuştu.

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise konuşmasında, "1991 seçimlerine giderken verilen popülist birtakım vaatler, Türkiye`yi 1994 ekonomik krizine yöneltti. 28 Şubat`ın getirdiği olumsuz psikolojik atmosfer 3 parti koalisyonunda Türkiye`yi 2001 krizine yöneltti. Son 12 yıl içinde eğer Türkiye, daralan dünya ekonomisine rağmen büyümüşse bunun arkasındaki temel saik demokrasidir ve siyasi istikrardır" dedi.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "AB ile ilişkilerde, sözüm söz, CHP iktidarında hiç öyle `Yeni fasıl açacaklar, açmayacaklar` diye beklemeyeceğiz. Bu ülkede birinci sınıf demokrasi için ne gerekiyorsa tamamını yapacağız. Sözüm sözdür" dedi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu`nun, 2002`deki Genel Kurulda yaptığı konuşmayı anımsatan Kılıçdaroğlu, Türkiye`nin büyük, güçlü, sözü dinlenen ve ufku geniş bir ülke olması gerektiğini kaydetti. Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Şimdi bunun üzerine bir de Türk tipi başkanlık oluşturmaya çalışıyorlar. Her şey bir kişiye bağlı olacak. Valiyi, milletvekilini o atayacak, her şeyi o yapacak. O zaman kuvvetler ayrılığına hiç gerek yok. Ne yargıya ne yasamaya ne yürütmeye hiç ihtiyaç yok. Zaten başkanlık isteyen kişi de `Yargı ve yasama benim için ayak bağıdır` demişti. Böyle bir tabloyu ben şahsen içime sindiremiyorum" değerlendirmesini yaptı.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da yaptığı konuşmada, "Sayın Başbakan yeni bir anayasa taahhüdümüzdür` dedi. Vural, Yeni anayasa ile ilgili sözler ne kadar zamandır veriliyor? Yeni anayasada bir arpa boyu yol alınamadı. Yeni anayasa 7 Haziran seçimlerinde olacak diyor. Sayın Başbakan yeni anayasa ile birlikte eski söylemleri tekrar ediyor" diye konuştu. Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gönül isterdi ki Sayın Başbakan çözüm meselesini TOBB Genel Kurulu`na aktarsaydı da milletimiz çözümün ne olduğunu öğrenseydi. Tavrımız gayet açık ve nettir. Herkesin anadiline saygı duyuyoruz. MHP olarak entegrasyondan yanayız. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır diyenlerdeniz. Partinin devleti olmaz, devlet herkesin devleti olmalıdır."



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ