Göç veriyoruz!

Göç veriyoruz!

TÜİK VERİLERİNE GÖRE KIRIKKALE´DE DÜNYAYA GELEN VATANDAŞLARIN YÜZDE 31,2´Sİ BAŞKA BİR İLDE İKAMET EDİYOR

Göç veriyoruz!

TÜİK verilerine göre Kırıkkale´de dünyaya gelen vatandaşların yüzde 31,2´si başka bir ilde ikamet ediyor.

YILLIK VERİ ALINABİLECEK

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Ahmet Mert Aktaş Doğum Yeri İstatistikleri hakkında bilgi vererek, ?Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS)´nden elde edilen istatistiklerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS)´nde yer alan ?doğum yeri? kayıtları üzerinde yapılan analiz çalışmaları sonucunda, doğum yeri bilgisi idari kayıtlara dayalı olarak ilk kez üretilmiş ve bu bilgiler 31 Aralık 2014 tarihli ADNKS sonuçlarıyla ilişkilendirilerek, kişilerin ikamet ettikleri illerle karşılaştırmalı olarak sunulmuştur. Daha önce 10 yılda bir yapılan genel nüfus sayımlarından elde edilebilen doğum yeri bilgisi, bu çalışma ile artık her yıl idari kayıtlara dayalı olarak üretilebilecektir? dedi.

YÜZDE 65 DOĞDUĞU İLDE İKAMET EDİYOR

Açıklanan verilere göre ülkemizde her 10 kişiden 3´ü doğduğu ilden farklı bir ilde yaşıyor.  Türkiye´de yaşayan TC vatandaşlarının yüzde 96,8´i Türkiye doğumlu, yüzde 1,3´ü ise yurt dışı doğumlu. ADNKS 2014 yılı sonuçlarına göre ülkemizde ikamet eden TC vatandaşlarının, yüzde 65,5´i doğduğu ilde, yüzde 31,3´ü ise başka bir ilde ikamet ediyor.

HER 10 KİŞİDEN 1´İ İSTANBUL DOĞUMLU

Doğduğu ilde ikamet edenlerin en yüksek olduğu il Kahramanmaraş oldu. Doğduğu ilde ikamet edenlerin en düşük olduğu il ise Yalova olarak belirlendi.  İstanbul´da ikamet edenlerde ilk sırayı Sivas doğumlular alıyor. Ülkemizde yaşayan her 10 kişiden 1´i İstanbul doğumlu.

BÖLGEDE LİDERİZ

Kırıkkale´nin de arasında bulunduğu TR71 bölgesinde ise durum şöyle: ?Kırıkkale ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının, yüzde 68,8 doğduğu ilde, yüzde 31,2 ise başka bir ilde ikamet etmektedir. Aksaray ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının, yüzde 82,5 doğduğu ilde, yüzde 17,5 ise başka bir ilde ikamet etmektedir.  Niğde ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının, yüzde 80,1 doğduğu ilde, yüzde 19,9 ise başka bir ilde ikamet etmektedir.  Nevşehir ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının, yüzde 77,0 doğduğu ilde, yüzde 23,0 ise başka bir ilde ikamet etmektedir. Kırşehir ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının, yüzde 72,8 doğduğu ilde, yüzde 27,2 ise başka bir ilde ikamet etmektedir.?



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet