Göç veren değil, göç alan il olmalıyız

Göç veren değil, göç alan il olmalıyız

KIRIKKALE İÇİN PROJELERİNİ ANLATTI

Göç veren değil, göç alan il olmalıyız

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Orhan Kılıç Kırıkkale´nin son yıllarda göç veren iller arasında olduğunu belirterek sanayi yatırımlarına öncelik verilmesi gerektiğini söyledi. Kılıç, ?Göç veren değil, göç alan il olmalıyız? dedi.

KIRIKKALE İÇİN PROJELERİNİ ANLATTI

Dün gazetemize nezaket ziyaretinde bulunan iş adamı Orhan Kılıç çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Adaylığı konusunda önemli açıklamalarda bulunan Kılıç Kırıkkale´nin son yıllarda göç veren iller arasında üst sıralarda olduğuna dikkat çekti. Kırıkkale´nin varlık sebebi Makine Kimya Endüstri Kurumu´nun küçülmesiyle göç veren iller arasında üst sıralara yükseldiğini belirterek özellikle istihdama yönelik özel sektör sanayi kuruluşlarının teşvik edilmesi gerektiğini bunun için teşvik edici projeler üretilmesi gerektiğini bildirdi.

TİCARET VE SANAYİ ODASI ÖNEMLİ

Ticaret ve Sanayi Odalarının şehrin gelişmesinde, büyümesi ve ekonomisi açısından can odaları kuruluşlar olduğuna işaret eden Kılıç bu konuda kendisinin deneyimi olduğunu söyledi. Ankara´da yönetimlerde yer aldığını belirten Kılıç Kırıkkale´nin yerleşim ve konum bakımından çevre illere göre daha uygun bir konumda olduğunu ancak çevre illerle kıyaslandığında özellikle üretim ve istihdama yönelik kuruluşlar bakımından yeterli kapasiteye sahip olmadığını söyledi. Devlet yatırımlarının illere göre sınırlı olduğunu kaydeden Kılıç odaya seçilmesi halinde Kırıkkale´ye yatırımcı getirilmesi hususunda önemli projelerinin olduğunu bildirdi.

HABER: Murat Karadağ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ