Gıda eğitimi sürüyor

Gıda eğitimi sürüyor

Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliğinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Gıda Hijyen Eğitimi başladı.

HİJYENİN ÖNEMİ

Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi`nde düzenlenen eğitimde, ekmek üreten fırıncılara ve ekmek satan, taşıyan bakkal esnafına verildi. Eğitim toplantısına 46 esnaf ve personeli katıldı. Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, eğitim toplantısının açılışında, hijyenin çok önem verilen bir konu olduğunu belirterek, ileri ki zamanlarda denetim araçlarını artırarak esnafı bu konuda denetleyeceklerini söyledi. Gıda ile direk temas eden personelin bu eğitimleri almasını çok yararlı gördüklerini ifade eden Kırbaş, şöyle konuştu: "Ayrıca esnafımız ceza yemesin hem de hijyen konusunda bilinçli olsunlar diye Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği`nin düzenlemiş olduğu bu eğitimlere fırıncı esnafımızın ve bakkal esnafımızın katılmasını istiyoruz."

ESNAFIMIZA TEŞEKKÜRLER

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli de, eğitime katılan esnafa teşekkür ederek şunları söyledi: "Eğitim konumuz gıda ise ve direk insan sağlığı ile ilgili ise konunun ciddiyeti daha da bir önem kazanıyor. Bakanlığımız ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ile yaptığı protokol kapsamında Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârları olarak bu eğitimi düzenledik. Ancak katılım sayısına baktığımızda fazla ilgilinin olmadığını, komşumuz Kırşehir`de bu eğitime 950 personelin ve işletme sahiplerinin katıldığını görüyoruz. Ancak burada Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü`ne, bizlere ve esnafımıza görev düşüyor. Bu denetimlerin sıklaştırılmasını kendilerinden de rica ediyoruz." Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Doç. Dr. Naim Deniz Ayaz, Gıda Hijyeni Eğitimini verdi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti