Geziyi asla unutturmayacağız

Geziyi asla unutturmayacağız

Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, Gezi Parkı`nın, sokaklarda dehşet saçan polis şiddetine, bu şiddetin emrini verenlere karşı yıkılmaz dayanışma, duygu ve direnme gücüyle kurulan barikat olduğunu söyledi.

ZÜLÜM VE BASKILAR DEVAM EDİYOR

Gezi Olaylarının birinci yılında KESK’e bağlı Eğitim-Sen Kırıkkale Temsilciği basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan eğleme diğer sendika üyeleri ve sivil toplum kuruluşları destek verdi.AK Parti’nin zülüm ve baskılarının devam ettiğini belirten Şahin, “Bu baskıların Türkiye’nin dört bir yanına dalga dalya yayılan halk direnişine dönüştü. Bu direniş özgürlük ve demokrasi alanlarını daraltanlara karşı halkın yükselen tepkinin ifadesi oldu. Gezi direnişi AK Parti’nin sömürü, zorba ve gerici düzeninin sesi ile nefesi zorla kesilen halkın aldığı nefestir. “dedi.

 

ALEVİLERİ DÜŞMAN OLARAK GÖSTERİLİYOR

AK Parti’nin en ufak itiraza karşı güç kullanmayı alışkanlık haline getirdiğini ifade eden Yüksel, “AK Parti, polisiyle yaşam alanlarına gaz bombası yağdırıyor. Silah kullanıyor. Halkın can güvenliği bizzat kendilerini korumakla görevlendirilenler tarafından tehdit ediliyor. Demokratik ve meşru talepler için meydana çıkanlar, düşman olarak görülüyor. İnsanlar cenazelerini bile istedikleri gibi kaldırılmasına izin verilmiyor. Berkin Elvan’ın cenazesine katılanları terörist olarak lansa ediliyor. Ok Meydanı’nda bizzat polis şiddetiyle büyütülen olaylar bahane edilerek, Alevileri düşman olarak gösterilmeye çalışılıyor.” diye konuştu.

 

YIKMAK VE PARÇALAMAK

Soma’da da yüzlerce insanın bilerek yerin altında öldürüldüğünü savunan Şahin, “Burada katillerin yakalanmasını isteyen madenciler AK Parti ve polisin şiddetine uğruyor. AK Parti’yi arkasına alan polis, vatandaşın hukukunu hiçe sayıyor. Kendini padişah sanan Başbakan, bir araya geldiğimizde ve sesimizi birleştirdiğimizde, oluşan güce ayrılıkçı nefret söylemleriyle, polis şiddetiyle yıkmak parçalamak istiyor.” şeklinde konuştu.

 

CANIMIZ YANACAK

Şahin, “konuşmasına şu şekilde sürdürdü: “Biliyoruz, birimiz olmadan eksiğiz. Biliyoruz, mücadelemizde bir adım daha atmazsak Ethem, Ali, İsmail, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni, Hasan, Ferit, Ahmet, Abdullah, Mehmet İstif, Fadime Ana, Beklin Elvan, Uğur Kurt, Ayhan Yılmaz ve Soma’da kaybettiğimiz canların yaktığı gibi daha çok canımız yanacak.”

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ