Gezici Savaş Müzesi Sulakyurt`ta

Gezici Savaş Müzesi Sulakyurt`ta

Gaziler Vakfı`nın "1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Otobüs Müzesi" Sulakyurt ilçesinde ziyarete açıldı. Sulakyurt çarşı meydanında açılan müze, Kaymakam Harun Kazez, Belediye Başkanı İsmail Bildik, Jandarma Komutanı Üsteğmen Şafak Şahin, kurum müdürleri, va

BİLGİ VERDİ

Müzeyi ziyaret eden Kaymakam Kazez, Çanakkale Destanı`nın anlatıldığı birçok eserler ile görsellerin yer aldığı otobüs müzesinin ilçede bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Otobüs müzesi sorumlusu Engin Korkmaz müzede oluşturulan bölümlerle ilgili Kaymakam Kazez ve beraberindeki heyeti bilgilendirdi.

21 MİLYON KİŞİ

Müzenin 69 kent merkezi ile 789 ilçede yaklaşık 21 milyon kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade eden Korkmaz, yaptığı açıklamada, bu sayede Çanakkale ruhunu tüm Anadolu`ya taşımaya çalıştıklarını söyledi.

ÇANAKKALE`YE GİDEMEYENLERE

Korkmaz şunları söyledi:"Çanakkale`ye gidemeyip oradaki değerleri göremeyen vatandaşlarımıza böyle güzel bir hizmet sayesinde ulaşmaya çalışıyoruz. Ücretsiz olarak sunduğumuz otobüs müzesi, Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla sosyal sorumluluk projemizin bir hedefidir. Bu tür etkinliklerimizle tarihimize ait kültürümüzü nesillerimize aktarmaya çalışıyoruz.” Otobüs müzesini ilk defa gören öğrenciler, müzeye ait birimleri ilgi ve heyecanla ziyaret ettiler.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı