Gez dünyayı, gör Konya´yı

Gez dünyayı, gör Konya´yı

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞININ ?ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER? PROJESİ KAPSAMINDA 80 GENÇ GEZİYE KATILDI

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞININ ?ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER? PROJESİ KAPSAMINDA 80 GENÇ GEZİYE KATILDI

Gez dünyayı, gör Konya´yı

Gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu´da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları için gerçekleştirilen ve tamamen ücretsiz olan  ?´Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz´´ projesi kapsamında Konya´ya düzenlenen geziye 80 genç katıldı.

GEZEREK BİLGİ BİRİKİMİ SAĞLANIYOR

Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmakta.

İSTİKLAL ŞEHİTLERİ ABİDESİNİ ZİYARET

Proje ile gençler Konya´da ilk olarak Konya İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi ve Maket Müzesi görme fırsatı elde ettiler. Sonrasında gezi kafilemiz Hz. Mevlana ve Şems-i Tebrizi türbelerini gezdiler. Akabinde Alaattin Tepesi ve Camii hakkında bilgi alan gezi kafilemiz gün içi serbest zaman verilerek şehir merkezini gezip alışveriş yapma fırsatı buldular.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok