Geri döneceğiz!

Geri döneceğiz!

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN TINAZ İLKOKULU ÖĞRETMENİ YÜKSEL ŞAHİN´E MESLEKTAŞLARI, KESK ÜYELERİ, ÖĞRENCİ VELİLERİ VE MİLLETVEKİLLERİ SAHİP ÇIKTI

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN TINAZ İLKOKULU ÖĞRETMENİ YÜKSEL ŞAHİN´E MESLEKTAŞLARI, KESK ÜYELERİ, ÖĞRENCİ VELİLERİ VE MİLLETVEKİLLERİ SAHİP ÇIKTI

Geri döneceğiz!

2014 yılında Mardin´de Eğitim Sen Genel Başkanının gezi programına katıldığı gerekçesi ile görevden uzaklaştırılan öğretmen Yüksel Şahin´e meslektaşları sahip çıktı. KESK tarafından düzenlenen Basın açıklaması toplantısında konuşan Şahin haksızlığın giderileceğini ve görevine döneceğini söyledi.

HAKSIZLIKLA MÜCADELEMİZ SÜRECEK

2014 yılında Eğitim Sen Genel Başkanı ve bazı şube başkanlarının da katıldığı gezi ve basın açıklaması programına katıldığı gerekçesi ile görevden uzaklaştırılan Tınaz İlkokulu birinci sınıf öğretmeni Yüksel Şahin için Cumhuriyet Meydanı´nda bir araya gelen KESK üyesi sendika yöneticileri, üyeleri ve öğrenci velileri haksızlığın giderilmesini istedi. Şahin´in yalnız olmadığını ifade eden platform üyeleri, haksızlıkla mücadele edeceklerini belirterek Şahin´in göreve döneceğini bildirdiler. Cumhuriyet Meydanındaki basın açıklaması toplantısına CHP yöneticileri ve Milletvekilleri de destek verdiler.

37 YILLIK ÖĞRETMEN, 27 YILLIK SENDİKACIYIM!

37 yıllık öğretmen olduğunu ve 27 yıldan bu yana Kırıkkale´de sendikacılık yaptığını söyleyen Yüksel Şahin. ?Hırsız değilim, darbeci değilim. Çalmadım, çırpmadım. Emekten, emekçiden, yoksuldan yana mücadele eden bir eğitimciyim. Halkın öğretmeniyim. Bu meydan da Kırıkkale halkı da buna tanıklık eder. Genel Merkezimizin eğitim hakkı ile ilgili düzenlediği sendikal faaliyete katıldığım için hakkımda açılan soruşturma sonucu görevden alındım? dedi.

YAPILANLARIN HİÇ BİR HUKUKİ ZEMİNİ VE DAYANAĞI YOK

Şahin meydanda toplananlara hitaben yaptığı konuşmada ?Eğitimle ilgili faaliyet sendikaların asli görevidir. Eğitim devam etsin, Çocuklar okula gitsin. Öğretmenler işinin başında olsun demek suç değildir. İnsan yaşamının kutsallığını, eğitim hakkını, Laikliği, iş güvencesini, barışı, demokrasiyi, özgürlüğü savunmak suçsa, biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz. Bizi soruşturmalarla, baskılarla, görevden almalarla yıldıramazlar. Yaşantım boyunca emekçilerin ve halkın çıkarlarını savundum. Eğilmedim, bükülmedim. Bizi işimizden, ekmeğimizden ederek açlıkla terbiye ederek, yola getirmek istiyorlar. Yılmayacağız, açlıkla terbiye olmayacağız? ifadesini kullandı.

HİÇ BİR ZAMAN ZULME BOYUN EĞMEDİM EĞMEYECEĞİM

Şahin konuşmasının devamında ?Bu zulmü bu adaletsizliği kabul etmiyoruz. Halkın öğretmeni olarak işimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz. Bunun için bir adım geri atmak yok. 37 yıllık meslek yaşamımı sizin hukuksuz kararınıza teslim etmeyeceğim. Umudumu, umudumuzu hiç yitirmedik. Faşizm yenilecek, biz kazanacağız!  Emekçiler biat etmez. Son sözümüzdür, Asla boyun eğmeyeceğiz. Korkmak yok! İnançsızlık yok! Bu harami saltanatı bitecek. Yeter ki zulme boyun eğilmesin.?

GÖREVİMİZE MUTLAKA GERİ DÖNECEĞİZ

?Mücadeleci insanlarız. Zalimin karşısında eğilmeyiz, bükülmeyiz. Zamanın hakkı neyse onu da vermeyi biliriz. Umudumuzu hiç yitirmedik.  Gecenin en karanlık yerindeyiz. Aydınlık güneşli günlere de bir o kadar yakınız. Sabaha yolculuğumuz devam ediyor, devam edecek. Onun için Geçmiş olsun demeyin. Geçmiş onların olsun, Gelecek bizim olsun. 11 bin arkadaşımızı nasıl geri döndürdüysek,  bizde geri döneceğiz.?

MİLLETVEKİLLERİ DE KISA BİRER AÇIKLAMA YAPTI

Şahin´e destek amacıyla Cumhuriyet Meydanına gelen CHP´li Milletvekilleri de birer kısa açıklama yaparak yapılanın haksızlık olduğunu söylediler. Eğitim Sen Genel Başkanı da hukuksuzluğun hukuki zeminde mutlaka giderileceğini ve haksızlığa uğrayan eğitimcilerin bu haklarının iade edileceğini söyledi. Cumhuriyet Meydanındaki basın açıklamasına katılanlar sesiz biçimde dağıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ