Gerekirse istifa ederim, siyaseti bırakırım

Gerekirse istifa ederim,  siyaseti bırakırım

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz göreve geldiğinden bu yana ilçede başlattığı işlerin bitirememesi durumunda gerekirse istifa edeceğini ve siyaseti bırakacağını söyledi.

İlçenin altını üstüne getiren ve önümüzdeki 50 yıllık süreci kapsayan alt yapı ve asfalt konusunda iddialı konuşan Türkyılmaz “Malum çevreler tarafından en çok asfalt konusunda eleştirilere maruz kalıyoruz, iddia ediyorum bu asfaltı bitiremezsem, alt yapıdan çıkamazsam  bir daha aday olmayacağım, siyaseti de bırakacağım ” dedi

 

İddiasını daha da ileriye götüren Belediye Başkanı Türkyılmaz bu işlere başlarken ‘Osman intihar ediyor’ diyenlerin olduğunu belirterek dinimizce intiharın günah sayıldığından dolayı bir daha aday olmayacağının altını bir kez daha çizdi. Bu arada belediyedeki yolsuzluk ve usulsüzlüklerin de üstüne üstüne gittiğini anlatan Türkyılmaz “200 kişiyi işten attı diyorlar, çalışmayanı, işe gelmeden maaş alanı işten atmayıp ne yapacaktım, belediyenin nikah salonunu bilmeyen personeli atmayım da ne yapayım” dedi.

 

Bu haftaki söyleşi konuğumuz Kırıkkale’nin en hızlı gelişen, büyüyen ve en çok nüfusa sahip ilçesi Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz göreve başladığı günden itibaren belediye’nin personel durumundan, gelir gider durumuna kadar, alınan karlarlardan, yapılan çalışmalara. En önemlisi kendisi hakkında ortaya atılan iddialara kadar tüm sorularımızı samimiyetle yanıtladı Yahşihan’ın Türkiye’de en çok tanınan, bölgenin ise yıldız ilçesi olması için çalıştıklarını söyledi.

 

PERSONEL SAYIMIZDA DEĞİŞİKLİK OLMADI

Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz öncelikle Belediyenin personel sayısı konusunda bir önceki döneme göre değişiklik yapılmadığını belirtti. Türkyılmaz “Göreve geldiğimizde belediyemiz bünyesinde 39’u memur kadrolu ve şirket elemanı olmak üzere 384 kişiyle devraldık. Bana diyorlar ki 200 kişiyi ekmeğinden ettin, ben kimseyi ekmeğinden etmedim. Size enteresan bir olay anlatayım, ilk seçildiğimiz ilk günlerde bir vatandaşın bize nikah dairesinin nerede olduğunu sordu.  Kim olduğunu öğrendiğimizde belediye çalışanı olduğunu öğrendik. Düşünebiliyormuşsunuz belediye çalışanı nikah dairesini bilmiyor. Bende bu ve bunun gibi bankamatik memurlar ve işçileri işten çıkardım. Siz olsanız ne yaparsınız” dedi

 

BELEDİYENİN GELİR GİDER DURUMU

Belediye başkanı Türkyılmaz Belediyenin gelir gider durumu konusunda ise şunları söyledi. “Belediyeyi devraldığımızda 21 milyon lira borcumuz, 10 milyon lirada alacağımız vardı, bugün itibarıyla 36 milyon lira borcumuz 15 milyon lira alacağımız var. Bu rakam niye yükseldi? Çünkü asfalt attık asfaltın ilk faturası girdiği için borcumuz yükselmiş oldu. Asfalt faturası girmemiş olsaydı bu ay itibarı ile 25 milyon lira borcumuz kalmış olacaktı. Dedi. Müfettiş raporunda bilirlendiği üzere 20.10.2020 tarihi itibarı ile bizden önceki dönemden 27 milyon liralık kamu zararı var. Bu duruma göre bizim alacaklarımız gecikme ile beraber toplam 42 milyon lira olacaktı” dedi. Türkyılmaz bu durumun sonuna kadar takip edileceğini söyledi.

 

MAAŞLARI DÜZENLİ ÖDÜYORUZ

Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz işçi maaşları konusundaki eleştirilere ise “Bizim göreve geldiğimizde işçi maaşlarını ödeyemeceğimiz söylendi. Maaşları ödeyemediğimiz gibi kaybolup gideceğimizi söyleyenler oldu. Biz ise maaşları her ay düzenli ödüyoruz. Ödediğimiz gibi işçi arkadaşların maaşlarını yüzde %25 artırdık. Yılda 2’şer ikramiye sözü verdik. Şu an itibarıyla iki ikramiye borcumuz var onu da muhtemelen 15 ocakta EDS gelirlerinden ödeyeceğiz. EDS’nin açıldığı tarihi de kamuoyu ile paylaşacağım” dedi.

 

11 BİRİM VE MÜDÜRLÜK HİZMETE AÇILDI

Belediye de görevi devraldığında belediyede bir kamu düzeninin olmadığını anlatan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz “Göreve geldiğimizde 11 birim ve müdürlük açtık.  Kasım ayı Meclis toplantısında aldığımız kararla gelir tarifelerinin hepsinde 2022 yılında zam yapılmaması kararı aldık. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü,  Mezarlık ve Defin İşleri Müdürlüğü,  Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi, Park ve Bahçeler Birimi, Proje ve Arge Birimi,  Öğrenci İşleri Birimi,Hukuk İşleri Birimi,Yahşi Masa Birimi ve 7/24 hizmet verdiğimiz Whatsapp İhbar Hattımız olmak üzere toplamda 11 bölüm açarak Yahşihan’ımızı daha güzel yerlere getirdik.” Dedi.

 

YAHŞİ MASA VE SANTRAL HİZMETLERİMİZ SÜRÜYOR

Vatandaşların Belediye ile ilgili ulaşılabilirliğini kolaylaştırmak ve işlemlerin daha da daha rahat yürütülmesi için Yahşi Masa ve Santral hizmeti verildiğini belirten Türkyılmaz “Belediyemiz Yahşihan halkına eksiksiz hizmet sunabilmek, istek ve şikâyetleri daha hızlı sonuca kavuşturabilmek için danışmanlık hizmeti başlattık. Vatandaşların sorunlarını, daha hızlı sonuca ulaştırmak için “Yahşi Masa” isimli bir birim oluşturarak danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor. Yahşihan haklına 7/24 hizmet sağlıyoruz. Gelen istek ve talepleri ilgili birim müdürlerimize aktararak kesintisiz çözüm sunuyoruz. Whatsapp İhbar Hattımız ile tüm sorunlara müdahale ediyoruz.” Dedi. Türkyılmaz bu hizmetlerin hafta sonunda da devam edeceğini söyledi.

 

İRTİBAT BÜROLARI KURDUK

Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Yeşilvadi, Yenişehir, Seyrantepe ve Hacıbey Mahalleleri olmak üzere 4 adet Belediye İrtibat bürosunun kurulduğunu Bu bürolarda bulunan çalışanlar ile vatandaşların emlak ve su işlerini kolaylıkla gerçekleştirilmesinin ve taleplerini daha rahat iletildiğini söyledi

 

BELEDİYEMİZ BÜNYESİNDE YEMEKHANE AÇTIK

Belediye Başkanı Türkyılmaz belediye bünyesinde birde yemekhane açtıklarını belirterek “İşçilerimize uygun fiyatlı yemekler çıkarttık. 4 çeşit yemeği bugünün şartlarında 10 liraya yiyebiliyorlar. 34 ihtiyaç sahibi aile ve yaşlılara Ramazan Ayı boyunca iftar yemeği imkanı sağladık. Gelen ihbarlar doğrultusunda Covid-19 hastalığına yakalanmış vatandaşlarımıza belediyemiz yemekhanesi tarafından yemek hizmeti sağlanmaktadır” dedi.

 

DEVLET BAHÇELİ BULVARI VİZYONUMUZA YAKIŞTI

Belediye Başkmanı Osman Türkyılmaz Yahşihan’ın en önemli bulvarlardan biri olan, Yenişehir Mahallesi Yurtkur Caddesine, ilçenin vizyonuna yakışır bir biçimde yeniden şekillendirildiğini belirterek “Giriş kısmına Ay yıldızlı anıt inşa ettiğimiz caddemizin yolunu, estetik görünüşe sahip, desenli kilit parkeyle dizayn ettik. Modern özelliklere sahip olarak inşaa ettiğimiz caddemizi büyük bir bulvar haline getirdik. Bisiklet yolu, dinlenme ve kitap okuma alanları, ücretsiz Wi-Fi noktaları, hatıra fotoğraf çekinme alanları, etkinlik alanları, ışıklı aydınlatma direkleri, geri dönüşüm çöp kutuları ve engelli araç, şarj dolum noktalarıyla donatıp Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ismini verdik. Maliyet ise 5.5 Milyon lira” diye konuştu. Türkyılmaz burada sık sık çökme olduğu yönünde eleştiri aldıklarını çünkü burada 7 kez kazı yapılmasından kaynaklı olduğunu, çökmelere ise anında müdahale edildiğini belirtti.

 

 

İLÇEMİZE YAKIŞIR PARKLAR YAPTIK

İlçeye yakışır 7 adet park yaptıklarını belirten Türkyılmaz 1000 lira bedelli Şehit Vedat Kutluca Parkı. Şehit Aydın Çopur Parkı.1.5 milyon lira. Gazi İsmail Erkoç Parkı 120 bin lira. Şefik Güneşer Parkı. 1.4 milyon. Fevzi Kaya Parkı. Emik Hala Parkı 600 bin lira Şükrü Göçer Evcil Hayvan Parkı 100 bin lira olmak üzere toplam 4 milyon 960 bin lira harcanarak bu parkların ilçeye kazandırıldığını belirten Türkyılmaz burada Emik Hala Parkının anlamlı bir hikayesinin olduğunu söyledi.  

 

ŞEHİTLER ADINA PARKLAR YAPTIK

Türkyılmaz ayrıca Hacıbey Mahallesinde toplamda 2500 m2 alanda, 1 adet survivor parkuru, 1 adet çocuk oyun grubu, 1 adet 10’lu fitness takımı, 1 adet futbol sahası, 1 adet voleybol sahası, 1 adet basketbol sahası, 7 adet kamelya ve 2 adet yetişkin salıncağından oluşmaktadır. Seyrantepe Mahallesinde toplamda 7200 m2 alanda, futbol, voleybol, tenis ve basketbol sahası, 10’lu fitness takımı, engelliler için 4 adet engelli fitness aleti, çocuk oyun grupları, survivor parkuru, banklar, kamelyalar, yürüyüş yolu, ayyıldız temalı figür, market, ve mescitten oluştuğunu söyledi.

 

İLÇEYE İMAM BUHARİ TAZİYE EVİ

Yahşihan mezarlığı içinde tüm caddelerin kilit parke yapıldığını ve mezarlık içindeki taziye evinin yeniden düzenlenerek modern hale getirildiğini ve ilçe halkının hizmetine sunulduğunu söyledi. İlçe halkına yakışır bu bina ve alanların maliyetinin 650 bin lira olduğunu söyleyen Türkyılmaz “Hepimizin son gideceği yer olan dinimizcede kutsal kabul edilen mezarlığımıza gereken önemi veriyoruz” dedi. Taziye

 

İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

Belelediye Başkanı Türkyılmaz öncelikli olarak itfaiye müdürlüğünü kurarak su ile bir kimlik kazandırdıklarını söyledi Türkyılmaz bu konuda ise “Görevi devraldığımız 2019 yılında toplamda 11 itfaiye personeli 3 itfaiye aracı bulunup, harabe görünümlü bir itfaiyemiz vardı. Şimdi ise modern görünümlü, zamanın teknolojik alt yapısına sahip, profesyonel cihazlar barındıran itfaiye binasında 33 personel ve 7 araçla hizmet vermekteyiz” dedi.

 

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI

Yeni yapılmış olan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü binasının faaliyete geçtiğini 1 Müdür ile beraber, toplam 100 kişi çalıştığını belirten Türkyılmaz ilçede yoğun bir ilaçlama çalışmasının yapıldığını ifade etti Yıllık ortalama 3 bin litre uçkun ve larva ilacı kullanıldığı İlaçlamanın ortalama yıllık maliyetinin 1 Milyon 250 bin lira olduğu belirtildi. Aylık ortalama ortam ve el dezenfektanı 200 litre, yıllık ortalama 2400 litre dezenfektan kullanılmaktadır. Dezenfektanın yıllık maliyeti 250 Bin TL. 15 Nisan ve 15 Ekim tarihleri arasında ilçemiz sınırları içerisinde bulunan tüm mahallelerde  araç üstü ULV makinası ile 2 vardiya olmak üzere uçkun ilaçlaması yapılmıştır. 322 adet binada Covid-19 ilaçlaması yapıldı. 120 adet işletmede Covid-19 ilaçlaması yapıldı.124 kez mandıralarda haşere ve larva ilaçlaması yapıldı.118 işletmede haşere ilaçlaması yapıldı.58 binada haşere ilaçlaması yapıldı.  İlçemizde bulunan bütün rögarlarda sisleme ve haşere ilaçlaması yapıldı. Yılda 4 defa olmak üzere ilçemizde ki 1500 adet çöp konteynerlerin de haşere ilaçlaması yapılmaktadır” diye konuştu.

 

KEDİ KÖPEK HAYVAN BARINAĞI

Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ilçede evcil hayvanlar için bir adet Belediye sınırları içerisinde bulunan tüm bölgelerde 2 vardiya çalışan ekipler ile günlük olarak başıboş gezen sokak hayvanları toplayıp besleme noktalarına bırakıldığını. Hasta olan hayvanlar tam zamanlı çalışan Veteriner Hekim nezaretinde bakımlarının yapıldığını söyledi.   Başkan ^”Barınağımızda Veterinerle birlikte toplam 9 kişi çalışmaktadır. Maliyeti ise 200 bin liradır” dedi.

 

ARAÇ FİLOMUZU GENİŞLETTİK ve SEMT PAZARI YAPTIK

Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ayrıca belediyeye 6 milyon maliyet ile 46 adet aracı kazandırıldığını belirtti. Ayrıca Türkyılmaz bugünkü değeri 15 milyon bedelli 48 araç hibe aldıklarını söyledi. Türkyılmaz  “Yenişehir Mahallesindeki pazar yeri bulunduğu bölgeye yakışmadığı için yenilemeye karar vermiştik. Bölgemizde farklı bir alana, daha iyi şartlarda güzel bir semt pazarı yaptık. Geçtiğimiz yıllarda iki dönem muhtarlık yapmış, Yenişehir Mahallesi kurucularından Merhum Muharrem Özkan’ın ismini vererek, ailesi ile birlikte açılışını gerçekleştirdik. Aynı zamanda pazarımızın içine vatandaşlarımızın belediyemize ait tüm işlemlerini yapabileceği irtibat bürosunu da getirdik” dedi.

 

SOSYAL ETKİNLİKLER YAPTIK

Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ayrıca sosyal etkinliklerede önem verdiklerini söyledi. Mahalleler Arası Futbol Turnuvas, Kitap Kampı Etkinliği, Arabalı Sinema Etkinliği, Yazarlarımıza İmza Günleri Etkinlikleri, Geleneksel Aşure Günü Etkinlikleri, Yaza Merhaba Şenliği, Uçurtma Şenliği, Çocuklarımız için, Genç Gönüllü Zabıta ve İtfaiyecilik projesi ile Yaz Okulu projelerini hayata geçirdiklerini kaydetti. Türkyılmaz bu arada Mahmutlar köyüne bir taziye evi, bedesten köyüne de imam evi, Hisar köyde yanan bir vatandaşın evini yenilediklerini, Kılıçlar köyünede bir park yapma projelerinin olduğunu belirterek, köylerle de bağlarını koparmadıklarını kaydetti  

 

GÖNÜLLÜ ZABITA GÖNÜLLÜ İTFAİYE

Türkyılmaz önemsedikleri bir diğer projenin ise Gönüllü zabıta projesi olduğunu belirterek “Gönüllü gençlik, gönüllü gelecek! Görülmemiş bir farkındalık projesine imza attık. Yahşihan Belediyesi Zabıta ve İtfaiye Müdürlüklerimizde Genç Gönüllü İtfaiyeciler ve Genç Gönüllü Zabıtalara’ eğitim vererek, hem mesleği tanıttık, hem de sevdirdik. Eğitime aldığımız öğrencilerin kıyafetleri, eğitim süresince nakilleri ve yemekleri, eğitimin tamamlanmasıyla ödülleri takdim edildi. İnşallah tekrardan bu projeyi hayata geçireceğiz. Gastrota Yahşihan projemiz ile Yahşihan Merkez ve yedi köyünde saha çalışması yapılmış, ilçemizde eski nesillerin pişirdiği yemekler tespit edilmiştir. İlçemize ait lezzetlerin tekrar canlandırılması için projemiz çerçevesinde bir akademik çalışmanın yanı sıra bir de belgesel çekimi yapılmıştır. Ortaya çıkan lezzetlerden ise Yahşihan’ı markalaştırmak için bir menü hazırlanmıştır. Gastrota Yahşihan projemizin galasını ve yarışmamızın finalini yoğun bir katılımla gerçekleştirdik” diye konuştu.

 

İLÇEMİZ GENELİNDE 300 MİLYONLUK YATIRIM

Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz göreve geldiği günden bu yana geçer 2,5 yıllık süreçte 300 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Türkyılmaz bu konuda ise “Göreve geldiğimiz 31 Mart 2019 tarihinden bugüne kadar 2,5 yıl süre, 71 Proje, 253 Milyon 735 Bin Türk Lirası bütçe harcaması ile ilçemize yatırımlarımızı gerçekleştirdik” dedi.

 

TAŞ DUVAR ÇALIŞMASI

Belediye Başkanı Türkyılmaz “Mevcut demir yolu hattından kaynaklanan kot farkı sebebiyle oluşturulacak üst yapının zarar görmemesi ve alan genişliğinin sağlanması açısından Hoca Ahmet Yesevi Caddesinde imar planına uygun olarak taş duvar çalışmalarımız devam ediyor. Taş duvar çalışmasının yüzde 80’i tamamlanmıştır” dedi. Bu duvar sayesinde bölge hem güzel bir görünüm kazanacağını hem de bu güzergahın Güverli bir alan olacağını söyledi.

 

 

ADAY OLMAYACAĞIM, SİYASETİ BIRAKACAĞIM

Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz en çok eleştirilen asfalt ile ilgili bu konunun kendisi için prestij meselesi olduğunu asfaltlama işlemini bitiremediği taktirde aday olmayacağını hatta siyaseti bile bırakacağını ifade etti, Asfaltlama işlerinin gecikmesinin belediye yönetiminden kaynaklanmadığın ihaleye girip kazanamayan firmaların defaten itirazları sonucu ihalenin sonuçlanamaması neticesinde ihalenin sonuçlanmadığını sürecin devam ettiğini söyledi. Türkyılmaz süreç sonuçlanmadığı için ilgili kanunun ilgili maddesine göre bu zamana kadar belli oranda asfaltlama yaptıklarını ifade etti. Kamu ihale kurumunun onayladığı firmaya ihalenin verilmesine de itiraz olduğu için sürecin sürüncemede kaldığını belirtti. Osman Türkyılmaz bu konu ile ilgili iddiaları yanıtlarken göreve geldiklerinde geçmiş yönetimin sadece su projesi varken kendilerinin yanına kanalizasyon ve atık su projesini de koyarak üç projeyi aynı anda gerçekleştirdiklerini belirtti. Belediye başkanı kendisine yönelik ithamlara karşılık “Bu alt yapı ve asfalt işine başladığımızda sen intihar mı ediyorsun denildi. Bu bir riskti riski göze aldım, dinimize göre intihar etmek günahtır ben bu asfaltı seçimden önce atamazsam, alt yapıdan çıkamazsam bir daha aday olmayacağım, siyaseti de bırakacağım” dedi. Türkyılmaz ayrıca alt yapı işini firmanın 500 günde bitirme sözü verdiğini ancak işin 400 günde bittiğini söyledi. Türkyılmaz alt yapının toplamda yaklaşık 300 kilometre olduğunu belirtti. Bu arada Yahşihan belediyesi olarak tüm belediye hizmetlerine zam yapmadıklarını söyledi. Belediyenin vatandaş için olduğunu kaydetti. Belediye Başkanı Türkyılmaz en çok tartışma konusu olan konutlardan 10 taksit 300 lira meselesine açıklık getirerek kanunen alınan bu paralarla çalışanlara ek mesai olarak ödendiğini ifade etti.

 

MAL VARLIĞIMDA UFAK DEĞİŞİKLİK OLDU

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz mal varlığı ile ilgili ise küçük bir değişiklik olduğunu belirterek “Göreve geldikten sonra bir daire aldım. 200 bin lirasına kredi kullandım” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız