Gerekirse birilerinin Canını acıtırız

Gerekirse birilerinin  Canını acıtırız

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAYATİ TELEFONCU AMACININ KIRIKKALE’DE EĞİTİMİ BAŞARIYA TAŞIMAK OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, Amacının kentte eğitim adına huzurlu bir iklim oluşturmak olduğunu söyledi Telefoncu hem Kırıkkale eğitiminin son durumunu değerlendirmek, hem de yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen toplantıda amaçlarının öğrencileri başarıya ulaştırmak ve kentte eğitim adına huzurlu bir iklim oluşturmak olduğunu belirterek “Eğitimin başarısı için gerekirse birilerinin canını acıtacağız” dedi. 

"HER YIL BİN ÖĞRENCİ AZALIYOR"
Kırıkkale’de yaklaşık 50 bin 500 öğrenci olduğunu ancak bu sayının her geçen gün yıl bin öğrenci azaldığını belirten Telefoncu, “Kırıkkale’nin okula ihtiyacı yok. Kırıkkale’nin eğitimde yatırıma ihtiyacı var. Kırıkkale’de yaklaşık 50 bin 500 öğrenci var. Kırıkkale’de yabancı öğrenci sayışı artmasına rağmen, geneldeki öğrenci sayısı her yıl bin kadar azalıyor. Çünkü Kırıkkale göç veren bir şehir. Bu nedenle Kırıkkale’nin yeni bir okula ihtiyacı yok. 

"OKULLARIMIZIN GÜÇLENDİRİLMEYE İHTİYACI VAR"
Okulların güçlendirilmeye ihtiyacı olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Telefoncu, “Okulların yarısı eski, 18 tane okulumuzu 90 günlük yaz tatili içerisinde güçlendireceğiz. Kırıkkale’de 3 sene önce yıkılmış ve geri yapılmamış okullar var. O çocuklar 3 sene boyunca başka okullarda misafir olmuş ancak daha okul için kazma vurulmamış. İl Özel İdare’nin yaptığı ihaleler 10 gün içerisinde bitiyor. Biz okulların kapanmasının ardından kazmayı vuracağız. Dedi

 

KIRIKKALE’YE HİZMET ETMEK İÇİN YANINIZDAYIM

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarının temsilcileriyle Kırıkkale Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltı programında da bir araya geldi. Telefoncu burada yaptığı konuşmada basın kuruluşlarının çalışmalarına katkı sağlayacağını belirterek, “Kırıkkale’ye hizmet etmek için yanınızdayım. Görevimizi en güzel şekilde ve başarıyla yürütmek için çalışacağız. Amacımız, çocuklarımızı başarıya ulaştırmak ve öğretmenlerimize huzurlu bir iklim oluşturmak ve okullarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaktır. Kurum olarak en önemli yardımcılarımızdan ve bize çalışmalarımızda güç verecek etkenlerden biri de basın kuruluşlarıdır” diye konuştu.

 

HEP BİRLİKTE ÇOCUKLARIMIZA HİZMET EDELİM

Kırıkkale’nin basın kuruluşları yönünden avantajlarının olduğunu söyleyen Telefoncu, “Basınımız olmazsa olmazımızdır. Bu konuda Kırıkkale olarak şanslıyız. Basınımızın çalışmalarımızda büyük oranda desteğini görüyoruz. Eleştirilere daima açığız. Çünkü eleştiriler bizlere doğru yolu gösterecektir. Göremediğimiz hususlar konusunda desteğinizle daha isabetli kararlar vereceğimize inancım tamdır. Bu konuda desteğinizi yanımda hissetmek istiyorum. Hep birlikte Kırıkkale’ye, geleceğimizin teminatı gençlerimize, çocuklarımıza hizmet edelim istiyorum” diye konuştu. İlerleyen haftalarda kentte çok önemli yatırımların başlayacağına değinen Telefoncu, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in kent ziyaretinde yatırımlar konusundaki desteklerini hatırlattı.

 

HER SENE BİN ÖĞRENCİ AZALIYOR

Yatırımlar konusunda önlerinin açık olduğunu belirten Telefoncu, “Sayın Bakanımız Mahmut Özer’in bu konuda bizlere sevindirici haberleri olmuştu. Bu kapsamda yeni adımlar atacağız. Kentte yeni okula pek ihtiyacımız yok. Çünkü kentte ortalama her sene bin öğrencimiz azalıyor. Özel eğitim öğrencilerimiz için yeni bir özel eğitim uygulama okulumuzun arsasını tahsis yaptık.  Kısa sürede inşaatına başlayacağız. Onun dışında diğer kademelerde gerekli olan durum değerlendirmesi yaparak okul öncesi, temel eğitim, ortaöğretim ve özel uygulama eğitimindeki tüm ihtiyaçları belirledik. Bu kapsamda 1 lise, 9 ortaokul ve 9 ilkokulda güçlendirme çalışmaları, 6 anaokulunda yeni yapım ayrıca yık-yap kapsamında da 1 lise, 2 ortaokul ve 2 ilkokul yapımı gerçekleştirilecek”

 

BAZI OKUL BİNALARINDA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Yatırımlarla ilgili sürecin başladığına dikkat çeken Telefoncu, “Yapılan teknik çalışmalarla belirlenen okullarda güçlendirme yapılacak okullar, eğitim öğretimin tatile girmesiyle birlikte 90 gün içinde bitirilmek üzere güçlendirme çalışmalarına başlanacak. Öte yandan yık-yap kapsamında 3 yıl önce yıkılan okul binaları ile yeni yıkımı yapılacak olan okullar ise isimleri saklı kalmak şartıyla yapımına başlanacak. Amacımız bir an önce devletimizin gerekli yatırımlarını kentte yaparak öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi yeni dersliklerle buluşturmanın gayreti ve çabası içerisindeyiz” dedi. Telefoncu, eğitim camiası için bakanlığın yanı sıra hayırsever kişi, kurum ve kuruluşlar sayesinde kentte önemli yatırımların yıllarca insanımıza hizmet vereceğini sözlerine ekledi. Program, basın mensuplarının çeşitli konulara dair soruların cevaplandırılmasının ve ikili sohbet ve görüşmelerin ardından son buldu.

 



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı