GERÇEK BİR HUKUKÇU GİBİ KONUŞTU

GERÇEK BİR HUKUKÇU GİBİ KONUŞTU

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bu seneki yargı yılının açılışında Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak yaptığı konuşmayı değerlendirerek, ?Gerçekten iyi hazırlanmış. Yargıtay başkanımızın yaptığı konuşma gerçek bir hukukçu konuşmasıydı? dedi.

BEN KENDİM ÇOK BEĞENDİM

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ?Hem tutukluluk süreleriyle ilgili, hem Yargıtay`ın çalışma şartlarıyla ilgili, hem gecikmelerin sebebiyle ilgili çok gerçekçi iyi tespitler yapmıştı. Yani şunu da ifade edeyim, bu seneki yargı yılının başlangıcında açılışında Yargıtay başkanımızın yaptığı konuşma gerçek bir hukukçu konuşmasıydı. Yani Türkiye`deki adli sistemin, yargılama sistemimizin sorunlarını ele alan ciddi bir konuşmaydı. Gerçekten iyi hazırlanmış. Eskiden alışık olduğumuz o siyaset dozu yüksek konuşmalardan ziyade iyi bir, gerçek bir hukukçu, bir yüksek mahkeme başkanının konuşmasıydı. Ciddi bir konuşmaydı. Onu ifade edebilirim. Ben kendim çok beğendim" dedi.

 

ÇOK GENİŞ ARAŞTIRMALAR YAPTIRMIŞTIK

Başbakan yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Erdoğan ile bugün yapılan toplantının detaylarını da verdi. Atalay, "Bugün genel merkezde uzunca bir toplantı yaptık. Görüşmelerimiz daha çok partimizle ilgili konulardı. Üzerinde çalıştığımız çok konumuz var" dedi. Anayasa ile ilgili zaten partide bir ekibin çalıştığını, bu konuyu da ele aldıklarını belirten Atalay, "Yani o konuda bizim bir kararlılığımız var. Ama bugünkü çalışmamızın önemli boyutlarından birisi, seçim sonrası çok geniş araştırmalar yaptırmıştık. Yani oy verme tutumunu, vatandaşlar hangi partiye niçin oy verdi, AK Parti`ye oy verenlerin analizi, o araştırmalarımız bugün derli toplu bir değerlendirmiş olduk Başbakanımızın başkanlığında. Bizim için çok faydalı bir şey oldu" diye konuştu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız