Gerçeğini aratmayan tatbikat

Gerçeğini aratmayan tatbikat

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından öğrenciler ve kamu görevlilerine yönelik hazırladığı eğitim programı tüm hızıyla devam ediyor. İtfaiye ekipleri YİBO?da gerçeği aratmayan yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü eğitim tatbikatlarını sürdürüyor. Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu?nda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. İtfaiye ekipleri olası yangın ve acil durumlarda, nelerin yapılması gerektiğini uygulamalı bir şekilde gösterdiler. İlköğretim öğrencileri yakılan ateşi itfaiye ekipleri ile birlikte söndürdü. Bina içerisinde mahsur kalanlar büyük bir ustalıkla kurtarıldı, yangın büyümeden söndürüldü. Öğrenciler itfaiyeci amcalarını ayakta alkışladılar.  
DOĞAL AFETLERDE NE YAPILIR
İtfaiye Müdürlüğü?nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; ?Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından çeşitli Kamu kuruluşları ve okullarda her hafta öğrencilere ve kamu görevlilerine itfaiyecilik ve yangın eğitimi verilmiştir. İtfaiyecilik çalışmasını geliştirerek bakan, seyreden topluluk değil, müdahale etmesini bilen bir topluluk haline gelecektir. Verilen tatbiki eğitim sonucu Afetlere ve yangınlara yanlış müdahalelerin ortadan kalkacağı, bilinçli müdahalenin yaygınlaşacağı bunun sonucunda da olabilecek bir yangın olayı ve afetlerde daha az zayiatla çözüleceği düşünülmektedir.? 
FELAKET OLMASIN
?Kırıkkale?de yangınlar ve felaketler olmasın. Ama olduğu zaman da itfaiyemiz vatandaşlarımızın yanında olacaktır. Yangın anında vatandaşlarımızın da meraklı davranmayarak, personelimize çalışma alanı vermelerini, yangını biraz daha geriden takip etmelerini özellikle rica ediyoruz. Çünkü o anda itfaiyecilerimiz seri bir şekilde olaya müdahale ediyorlar, canları ve binaları kurtarmaya çalışıyorlar. Diliyoruz ki olaylara müdahale sırasında itfaiyecilerimizden ve gönüllü arkadaşlarımızdan şehit ve yaralı vermeyelim.?


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti