Genel sekreterlik makam değil hizmet aracıdır

Genel sekreterlik makam değil hizmet aracıdır

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Dilek Öztaş, tüm yapılanmaların ayağını 2003 yılında yürürlüğe konulan Sağlıkta Dönüşüm Programı`nın oluşturduğunu söyledi. Öztaş yeni yapılanmanın sadece hizmette kaliteyi arttırmaya yönelik olduğunu

HİZMETLER ETKİN HALE GELECEK

Sağlık hizmetlerin sunumunda yeni bir yapıya gidilmesinde, kamu hastanelerinin profesyonel yöneticilerle idare edilir hale getirilmesi ve birinci basamak ile diğer hizmetlerde etkin bir sevk zinciri kurulmasının hedeflendiğini belirten Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Dilek Öztaş, Kırıkkale?nin sağlıkta önemli bir probleminin olmadığını söyledi. Her konuda çevre illerden daha iyi olduğunu kaydeden Öztaş ?Biz bu iyileşmeye 1-2 tuğla daha koyarak daha iyi olmasını amaçlıyıroz. Dışarıdan algılandığı gibi bizim makamımız makam koltuğu değil hizmet koltuğu. Biz hizmet için geldik biz hizmetkârız? dedi.

SAĞLIK İNSAN GÜCÜNÜN DENGELİ DAĞILIM

Kırıkkale?deki gazete sahipleri ve yazıişleri müdürleri ile bir araya gelen Öztaş öncelikle Kırıkkale?nin bu alanda önemine işaret etti. Öztaş yeni yapılanma konusunda ise  "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" fikrinden hareketle sağlığın, insan haklarının en vazgeçilmez temel haklarından olduğuna inanan Hükümetimiz ve Bakanlığımız, 21. yüzyılın ruhunu kavrayan çağdaş dünya sağlık sistemiyle entegre olarak, varlık sebebi olan insanımıza, en iyi, en güzel ve en mükemmel sağlık hizmetini sunmak gayreti içerisindedir. Bu temel dayanaktan hareketle 663 sayılı kanun hükmünde kararnameyle Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği hukuken hayata geçmiştir.Bu birleşmeden hedeflenen temel hedefi Bakanlığımız yetkililerinin görüşüyle,özetle şu şekilde ifade edebiliriz:? dedi.

SAĞLIKTA İNSAN GÜCÜNÜN ÖNEMİ

Yeni yapılanmada tek amacın sağlıkta insan gücünün ülke sathında dengeli dağlımını sağlamak ve hizmetin kalitesinin dahada arttırmak olduğıunu bildiren Öztaş Yeni yapılanmada tek amacın, sağlıkta insan gücünün ülke sathında dengeli dağılımını sağlamak ve bütün paydaşlar arasında işbirliğini gerçekleştirmek olduğunu kaydetti. Hasta ve çalışan hakları ile güvenliği mevzuatı ilkeleri çerçevesinde, kaynak israfı ve atıl kapasiteye yol açılmaksızın, performans hedeflerine uygun, etkin, verimli ve kaliteli sağlık hizmeti sunmanın bu yalınmada tek hedef olduğunu bildiren Öztaş. Kamu hastanelerinin yeni bir yapıya kavuşturulması konusu hem finans kaynağı açısından hem de insan kaynağı açısından önem arz ettiğini söyledi Hastanelerin sağlık hizmetleri sistemi içinde birçok nedenle en önemli konumda sayılmakta olduğunu belirten Öztaş, Tıbbi açıdan önemli ve kısa sürede çözüm isteyen hizmetlerin neredeyse tamamının hastanelerin alanına girdiğini bunun için öncelikle yöre halkı ile sürekli temas içinde olacaklarını ve isteklere göre hizmet üretileceğini de bildirdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ