GENÇLİK KAMPLARI, DİNEK DAĞI’NDA KURULACAK

GENÇLİK KAMPLARI, DİNEK DAĞI’NDA KURULACAK

Tarih ve kültürel değerlerin gün yüzüne çıkması amacıyla Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan çalışmalar meyvesini veriyor.

Kırıkkale’nin en yüksek dağı arasında yer alan ve ismine türkülerin yakıldığı Dinek Dağı, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kapılarını turizm odaklı hizmete sunacak. Bu kapsamda Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan çalışmalar meyvesini verirken, bir sevindirici haberde Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık tarafından gençlere yönelik oluşturulan ve belirli bölgelerin tarih ve kültürünü tanıtmak amacıyla yapılan ‘Gençlik Kampları’ Dinek Dağı eteklerinde de kurulacak.

Konu hakkında açıklama yapan Vali Yunus Sezer, “Kırıkkale'mizin yeni çehresi, Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkı içerisinde bulunan ve atlı sporların yapılabileceği açık ve kapalı at manejleri, atlı safari alanları, geleneksel okçuluk, çok amaçlı spor salonu, zipline, yürüyüş yolları, konaklama alanları ve antrenman sahalarının yer alacağı ve yılda ortalama 3 bin gencimizin konaklayabileceği Gençlik Kampı, Kırıkkale’ye çok yakışacak” dedi.

Adına türküler yakılan Dinek Dağı, ülkemizin dört bir yanından gelecek gençlerimizi ağırlayacak. Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkı içerisinde yer alacak olan ve aynı anda 200 gencimizin, yılda ise ortalama 3 bin gencimizin konaklayabileceği Gençlik Kampımız. Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Kasapoğlu’na şükranlarımızı sunarız. Kırıkkale için her alanda çalışmalarımızı sergilemeye devam edeceğiz. Tarih ve kültür alanındaki çalışmalarımız daha da sürecektir” şeklinde konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ