Gençlik yarınların teminatıdır

Gençlik yarınların teminatıdır

AK PARTİ İL BAŞKANI MÜRSEL AKÇAY GENÇLİK HAFTASINI KUTLADI

AK PARTİ İL BAŞKANI MÜRSEL AKÇAY GENÇLİK HAFTASINI KUTLADI

Gençlik yarınların teminatıdır

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay Gençlik Haftası ile ilgili olarak açıklama yaptı. Türkiye´de genç olmakla, dünyanın herhangi bir ülkesinde genç olmanın aynı şeyler olmadığını ifade eden Akçay açıklamasında ?Gençlik yarınların teminatıdır. Bu hafta; zafer haftasıdır, gençlik haftasıdır, spor haftasıdır? dedi.

BU HAFTA GENÇLİK VE ZAFER HAFTASI

Her yıl 15-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası ile ilgili olarak AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay açıklama yaptı. Bütün ülke gençliğinin gençlik haftasını kutlayan Akçay açıklamasında ?Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın sayılı lider ülkeleri arasında yerimizi almak için, tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet idealiyle var gücümüzle çalışıyoruz. Güçlü yarınların teminatı gençler olarak, 19 Mayıs´ın bir ulusun şaha kalkmasında, özgürlük ve bağımsızlık ruhunun ateşlenmesinde sahip olduğu eşsiz yerin tam anlamıyla farkındayız. Gençlik yarınların teminatıdır. Bu hafta; zafer haftasıdır, gençlik haftasıdır, spor haftasıdır. Türk gençliği üzerine düşeni yapmakta dün olduğu gibi bugün de yüksek bir kararlılık ve azme sahiptir" dedi.

ÖNÜMÜZDE BÜYÜK HEDEFLER VAR

Gençlik haftasında bahar kadar güzel, güneş kadar sıcak hislerle vatan sevgisinin pekiştirilmeli, yarınlara hazırlanan gençlerin, bilgiyi artırırken ahlaki temel değerlere dört elle sarılmak durumunda olduğunu belirten Akçay açıklamasının devamında ?Önümüzde büyük hedefler var. 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti´nin 100. yıldönümünde milletimizi ve devletimizi dünyanın en zengin, en müreffeh, en özgür, diplomaside, ekonomide ve politikada sözünü en fazla dinleten devletleri arasına sokmak öncelikli hedefimizdir. Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu vesileyle ülkemizin ve milletimizin geleceğinin teminatı olan gençlerimizin gençlik haftasını kutluyorum? dedi.

İSTİKLAL MÜCADELESİNİN SEMBOLÜ

Açıklamasında ?Milli hafızamız için çok önemli bir gün olan 19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün istiklal mücadelemizin meşalesini tutuşturduğu, milletimizin bağımsızlık yürüyüşünü başlattığı bir gündür? diyen Akçay açıklamasının devamında, ?İstiklal Mücadelemizin sembolü olan bu günün, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi son derece anlamlıdır. Zira istiklal şuuruyla yetişmiş olan gençlerimiz, istikbalimizin de sembolü ve güvencesidir. Bu bakımdan, bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha demokratik, çok daha özgür bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ne mutlu ki, aziz milletimiz 19 Mayıs 1919´da başlattığı bağımsızlık yürüyüşünü 29 Ekim 1923´te Cumhuriyet´le taçlandırmış, muasır medeniyet yürüyüşünde çok büyük mesafeler kat etmiştir? dedi.

GENÇLİĞİMİZ BUGÜNÜN ENERJİSİ

Türkiye´nin, özellikle son 14 yıl içinde, hükümetin de gayretleriyle, birçok kronik sorununu çözüme kavuşturduğunu, birçok alanda ?sessiz devrim´ diye nitelendirilen önemli reformları gerçekleştirmiş olduğunu ifade eden Akçay, ?Demokratikleşme, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler yolunda dünyada ve bölgesinde örnek bir ülke haline gelmiştir. Değişimden ve dönüşümde yana olan, gelecek odaklı politikalar üreten AK Parti gençlerin partisidir. Gençlerimize güveniyor; gençliğimizi bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak görüyoruz. Bu doğrultuda; düşünen, sorgulayan, kendini ifade edebilen, yeniliğe ve gelişmeye açık farklılıklara saygılı ahlaki değerlere sahip, karar süreçlerine katılan, ülkemiz meselelerine ve çevreye duyarlı, sağlıklı ve güçlü bir yeniğin yetişmesini hedeflemekteyiz? dedi.

TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER

AK Partinin, gençlerin siyasette, ekonomide ve toplumsal hayatta daha aktif rol almalarını sağlayarak, sorumlu, bilgili ve özgüven sahibi olmalarına azami önem vermekte olduğunu ifade eden Akçay ?İktidarlarımız döneminde, gençlerimizin aile içinde, yaşadıkları çevrede, okullarda ve sosyal mekânlarda iyi yetişmeleri, bilinçli birey olmaları, kültür ve spor ile ruhen ve bedenen güçlenmeleri için pek çok önemli adımlar atılmıştır. Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. Yılında ülkemizi, demokratikleşme, temel hak ve özgürlükler noktasında çok daha ileri bir seviyeye taşımak, dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri haline getirmektir. İnanıyorum ki, Türkiye, gençlerimizin azim ve kararlığıyla bütün hedeflerini adım adım gerçekleştirecek ve çok daha müreffeh, çok daha parlak yarınlara ulaşacaktır? dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız